Töö.


Kohe kuidagi ei leia ma aega ja tahtmist kirjutada. Peaks videoid tegema saaks kiiremini. Igatahes viimati rääkisin ma sellest, et läksin tööle. Uskumatu ma käin seal jätkuvalt. Üldiselt olen töökohaga rahul, vahel harva käivad asjad närvidele. Töökaaslased on toredad ja abivalmid. Kõige rohkem ajab mind närvi, kui tegemist on mingite mõttetute otsustega. Ülemustel on „kombeks“ erinevaid „uuendusi“ välja mõelda. Kusjuures need kõik ei toimi, aga nemad ei saa või ei taha arusaada. Kõige rohkem ajab närvi, kui öeldakse, et järgmiseks võtta see autokaravan/ karavan ja korista ära. Kõigepealt tuleb otsida, kus asub järgmine koristus objekt ja see töökotta tuua. Seejärel ühendada elekter ja kõik koristuseks vajalik sisse viia. Jõuad mingi aja koristada ja, siis öeldakse, et jäta pooleli. Kuna mingi teise autokaravaniga on kiire. Seejärel tuleb kõik asjad välja viia, elekter lahti ühendada. Kirsiks tordil on see, kui autokaravan tuleb väljas olevasse aeda viia. See tähendab kõigepealt meie hoonest välja tagurdamist. Kusjuures mõlemal külje peal ja taga on autokaravan. Ruumi manööverdamiseks on suhteliselt vähe. Autokaravanid on erinevate mõõtudega, kuid suuremad on ca 7470mm x 2350mm x 2980mm. Ei ole just kõige väiksemad. Väljas olevas aias on samuti vähe ruumi. Kohati vaatan küll, et täiesti võimatu on parkida ja ma ei saa sellega hakkama. Kuid silmad kardavad ja käed tegutsevad samal ajal. Kõige hullem on parkida/ tagurdada autokaravanidega, milledel pole kaameraid. Siis saab ainult peeglitest vaadata, kuid tihti jääb sellest väheks. Mul on juhiload päris palju aastaid olnud, kuid peeglite järgi õppisin see aasta tagurdama 🤣. Sõiduautos vaatad üle õla ja näed taha, autokaravanis ei näe midagi. Õnneks on mul hea paariline ja vajadusel aitame teineteisel manööverdada. Esiteks on nii turvalisem ja kiirem. Keegi meist ei taha mõnda autokaravani ära lõhkuda. Nagu hispaanlased ütlevad, kõigepealt turvalisus.

Üldiselt on iga autokaravani koristamine sama. Kõik kohad tuleb puhtaks teha. Tavaliselt tõmban kõik kohad tolmuimejaga üle. Seejärel ämber veega ja tolmulapp. Kõik aknad, katuseluugid, peeglid tuleb samuti puhastada. Kui madratsid on plekkidega, siis tuleb ka need puhtaks teha. Kõige hullemad on madratsid, millel ei saa pealmist katet ära võtta. Kui kate käib ära, siis läheb puhastusvedelik peale ja pesumasinasse. Kui ei, siis puhastusvahend peale ja lapi või harjaga nühkida. Lisaks on meil tekstiilipesur, mida saab kasutada. Samas kõik plekid ei tulegi välja. Proovid kõik võimalikke vahendeid ja täitsa puhtaks ei saa. Kohati kulub kogu selle protseduuri peale päris palju aega.

Kõige hullemad kohas koristamiseks on esiistmete alused ja gaasiballoonikapp. Lisaks silikooni eemaldamine väljast. Esiistmete alla koguneb piisavalt tolmu ja prahti. Osadel autokaravanidel on seal akus ja mingid kastid. Selle kõige puhastamine on omaette ettevõtmine. Kõige lihtsam on seda teha kompressoriga. Meie kompressor on vana ja väsinud ja teeb koledat häält. See omakorda käib kõigile närvidele. Seega püüan võimalikult vähe kompressorit kasutada. Nii, et kõigepealt püüan tolmuimejaga suurema prahi eemaldada. Seejärel lapi ja noaga, ruumi on vähe ja käsi lihtsalt ei mahu. Lõpp viimistlus käib kompressoriga. Gaasiballoonikapp lihtsalt lõhnab gaasi järgi ja see pole meeldiv. Õnneks on see väljas ja selle koristamine käib kiiresti.

Kui seest on kõik puhas ja korras, siis järgneb väljast koristamine. Väljas on pakiruum, gaasiballooniruum, mootor ja wc pott sisu kast ( ma ei tea, kuidas selle nimi eesti keeles on). Väljast saab üldiselt kiiresti tehtud. Wc poti sisud on üldiselt tühjad või vee ja pesuainega. Paar korda on olnud tühjendamata wc poti sisud. Kusjuures kõige huvitavam on see, et on olnud juhus, kus kõik on puhtaks tehtud. Seejärel on autokaravan poodi müügile läinud ja peale müüki tuleb uus kiire koristus. Peale seda on ilmnenud, et keegi on wc kasutanud. Kas need olid kliendid/ uus omanik või hoopis mehhaanikut seda ei tea. Mootor tuleb ka puhtaks teha. Alguses tuli pesta kärcheriga, siis keelati see ära. Edasi tuli kompressorile puhastusvahendiga pudel panna ja sellega teha. Sellest me loobusime, kuna pärast on õhk puhastusvahendi auru täis ja midagi polnud hingata. Nüüd puhastan ainult lapiga, oleks minu teha ma üldse kapoti alla ei läheks. Ei meeldi mulle neid voolikuid ja juhtmeid puhastada. Kui kõik see on tehtud järgneb välispesu. Väljast pesemiseks kasutan erinevaid puhastusvahendeid ja kärcherit. Peale pesu tuleb kuivatada ja velgedele/rehvidele läige peale panna. Ja ongi kõik. Kaua võtab see kõik aega? Sõltub kas on esimene koristamine või müügi järgne. Minu kõige pikem esimene koristus oli 3 tööpäeva. See autokaravan oli igast kohast eriti must. Mulle tundus, et ma ei saa seda kunagi puhtaks. Sain ja lõpuks müüdi see ära. Kiiremad koristused on kuskil paar tundi. 

Kohati on töö raske, kuna palju on teha ja tempo on taga koguaeg. Samas on igapäev erinev, kuna järjest 2 samasugust ei korista. Põhimõtte on jah sama, aga autokaravanide suurused ja puhtuse astmed on erinevad. Kõige rohkem olen ma rahul sellega, et mul on alaline töökoht. Samuti on tööajad normaalsed 9-18.00 , tund lõunaks. Mis peamine esmaspäevast-reedeni. Lisaks kõigele on mul toredad/sõbralikud ja abivalmid kaastöötajad. Meid on 2 koristajat ja 5 mehhaanikut ühes majas. Ja me töötame meeskonnana ja see on minu meelest tähtis. Hommikul ma ei mõtle, et jälle peab tööle minema. Ma lähen töötan, suhtlen teistega. Igatahes olen ma hetkel rahul. Minu jaoks ei ole vahet, mis tööd ma teen. Tähtis on see, et kord kuus mulle selle eest makstakse. Poes makstes ei küsi keegi, kust ma raha sain. Seega ei tee ma välja neist, kes arvavas, et sellist tööd ei teeks nad kunagi. Lisaks ka need, kes arvavad, et ma võiks hoopis muuga tegeleda. Jah ma võiks Eestis heal kohal töötada, aga ma ei taha seda. Mina elan oma elu nagu ise heaks arvan. Seni kuni mina olen rahul on hästi. Targutada koligu ise teise riiki ja püüdku hakkama saada. Targutada on kerge, eriti kaugelt.

Üldjoontes sain oma töökohta kõik räägitud. Kuid midagi meenub kirjutan veel. Kui kellegil on küsimusi, siis on need oodatud. Hakkan nüüd vabapäeva nautima st koduseid töid tegema🤣🤣🤣🤣.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Natuke nalja.