Midagi uut ja huvitavat.

Viimastel kuudel olen ma väga harva midagi kirjutanud. Põhjus pole selles, et ma ei viitsi või pole millestki kirjutada. Teemasid oleks piisavalt. Põhjuseks on laiskus 😁ja väsimus. Lisaks midagi, mida ma pole veel rääkinud. Alguses ei tahtnud ja pärast pole jõudnud.

Igatahes ütlen nüüd välja, et ma käin jaanuari algusest saadik tööl 😁. Ise ka imestan, et nii pikalt olen vastu pidanud. Tegelikult pole üldse asi nii hull, kui tundub. Kuid kõigest järjekorras. Nüüd ma pean hakkama oma mälu kõvasti pingutama, et mitme kuu taguseid asju mäletada 😁.

Ühel neljapäeva õhtul vaatasin ma tööpakkumisi. Mulle jäi silma, et otsitakse koristajat. Mitte koristajat koju või kontorisse vaid hoopis autokaravanide oma. Pakkumise juures oli kirjas, et tööaeg on esmaspäevast reedeni kella 09.00-18.00. Need on täiesti super tingimused siinsel tööturul. Ma kaua ei mõelnud ja kandideerisin. Kaotada ei olnud ju midagi. Äärmisel juhul mu kandidatuur eemaldatakse, aga ma ei muretsenud sellepärast. Lõppude lõpuks pole see ainuke töökoht.

Järgmine päev oli reede ja sai natuke pikemalt magatud. Lastel olid viimased koolivaheaja päevad, seega kiiret polnud kuhugi. Ärgates lülitasin telefoni sisse ja sain sõnumi. Küsiti kas ma olen antus tööpakkumisest huvitatud. Saatsin vastuse, et jah olen. Ei läinud kaua mööda, kui mulle helistati. Helistati töövahendusfirmast, kes kuulutuse üles pani. Räägiti lühidalt tööst ja uuriti minu kogemuste kohta. Samas leppisime kokku videokõne aja, mõne tunni pärast. Minu meelest on tänapäeval töövestlused palju lihtsamad. Võtad telefoni/ arvuti istud kodus mugavalt ja suhtled. Ei pea kuhugi kontorisse kohale minema. Täiesti stressi vaba. Videokõnes räägiti uuesti tööst ja tööaegadest. Töö ise hõlmab autokaravanide ja karavanide seest ja väljast koristamist. Etteruttavalt ütlen ära, et tegemist on ettevalmistamisega kliendile üleandmiseks või poodi müügi jaoks. Firma ei tegele autokaravanide ja karavanide rendiga, ainult müük. Autokaravanidega mul kokkupuude puudub, aga see ei olnud probleemiks. Meeldetuletuseks ütlen, et omal ajal kolisime Hispaaniasse karavaniga . Peale videokõne oli mul tunne, et see töö on minu. Vahepeal oli nädalavahetus ja ma ei mõelnud antud teema peale. Esmaspäeva lõunaajal sain kõne, et töökoht on minu. Vot, siis ei osanud ma a ega b öelda. Kuigi ma olin valmis, et saan selle koha olin ikkagi üllatunud. Töövahendusfirma töötaja oli imestunud ja hakkas kahtlema, kas ma ikka lähen sinna tööle 🤣. Tegin talle selgeks, et polnud selliseks uudiseks valmis ja olen valmis tööle minema. Esimeseks tööpäevaks pidi saama kolmapäev.

Otsustasin kohe, et ette muretsema ei hakka ja kohapeal näen, kuidas kõik on. Väike ärevus oli sees, kui esimesel hommikul tööle sõitsin. Kõigepealt kohtusin ülemusega ja mind tutvustati kaastöötajatele. Ühekorraga oli palju inimesi minu ümber ja sama palju uusi nimesid. Ausõna ei jäänud kõik näod ja nimed kohe meelde. Seejärel viidi mind teise majja, kus asub minu töökoht ja seal pidi olema ka minu paariline. Ülemus rääkis, et paarilisel on kindlasti heameel, kui ta mind näeb. Mina polnud selles kindel, olen ennegi siin erinevaid paarilisi näinud. Esimene hetk heameel, pärast ei sobi. Igatahes jõudsime teise majja ja seal oli veel inimesi. Uh millal ma kõik need näod ja nimed selgeks saan. Viimasena kohtusin ma oma uue paarilisega. Tal läksid silmad särama ja tundus, et tal on siiralt heameel , et keegi talle appi läheb. Tahaks loota, et nii see ka jääb. Peale tutvustusringi viidi mind lattu ja sain tööriided. T-särk, fliis, püksid, jope, saapad tulevad hiljem. Tore koht, kus ei pea oma riideid kandma. Kokkuhoid 😁. Tollel hetkel ma veel ei saanud aru, et see ongi oma riiete kokkuhoid. Koristamiseks on erinevad vedelikud ja need jätavad riidele sattudes plekid, mis ei tule välja. Seega kannan meeleldi tööriideid.

Lõpuks jõudsin oma uue paarilise juurde tagasi. Tema ülesandeks oli mind väljaõpetada. Kui keegi oleks lihtsalt vahendid ja autokaravani andnud, siis oleks keeruline olnud. Ilma teadmisteta oleks nii mõnigi koht koristamata jäänud. Samas poleks paljusid asju osanud isegi avada. Töötades juba mitu kuud ilmneb jätkuvalt uusi asju ja tuleb küsida, kuidas need töötavad. Paarilisega tekkis meil kohe teineteise mõistmine ja hea läbisaamine. Oma osa siin on kindlasti sellel, et paariline on bulgaarlane ja mõned aastad minust vanem. Meie eluvaade ja asjade nägemus on suhteliselt sarnased. Üldiselt võin öelda, et kogu kollektiiv on meeldiv ja abivalmis. Iseenesest mõistetavalt on kollektiivis üks töötaja, kes peab ennast kõige tähtsamaks ja kes kellegile ei meeldi. Kuid alati peab keegi ebameeldiv kambas olema. 

Kuidas mul tööl läheb ja mida seal täpselt teen sellest järgmine kord. Samuti räägin sellest, kuidas on autokaravaniga sõita.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Natuke nalja.