Jälle see auto müük.

Jätkuvalt on päevakorras auto müük. Mis ei taha kuidagi edeneda. Otsustasin, et ei stressa sellepärast ja võtan rahulikult. Üks päev tuleb ostja, tuleb kannatlik olla.

Viimasel ajal on huvilisi vähe olnud st praktiliselt on vaikus valitsenud. Mõned absurdsed pakkumised on tehtud. Näiteks pakutakse hind, mis on minu hinna soovist ca 1000 € madalam. Tahetakse saada hirm odavalt. Kusjuures ma müün odavamalt, kui teised. Minu eesmärk on saada vähemalt sama summa, kui ise maksin. Vaatame kas õnnestub.

Loetud päevad tagasi sain järjekordse kirjasõbra. Ausõna ma ei taha kellegagi kirjutada. Küsis mõned küsimused, vastasin ja vaikus.

Natuke hiljem järgmine kirjutaja. Küsis samuti ja tegi omapoolse hinnapakkumise. Täpselt mulle sobiv hind. Lisaks avaldas soovi vaatama tulla. Vot see oli midagi uut. Leppisime päeva, koha ja kellaaja kokku. Kokkulepitud ajal potentsiaalne ostja tuligi. Peeter käis talle autot näitamas. Rääkis, mis tehtud on ja üldisest auto seisukorrast. Proovisõit ja nii potentsiaalne ostja minema läks. Mõned tunnid hiljem saatis mulle sõnumi, et ta oleks autost huvitatud. Ta oli teist samasugust vaatamas käinud. Minu oma meeldis rohkem, kuna sellel on klaas katus. Küsis kas ümber vormistamine on hinna sees. Mulle see sobis, kuna soov auto ära müüa on suur. Nii saigi tehing kokkulepitud. Jäi veel ost-müük vormistada. Tegemist on meiepoolse esimese müügiga Hispaanias. Võrreldes Eestiga on siin asjaajamine vähe keerulisem. Tehingu sooritamiseks võib ise nö maanteeametisse minna. Selleks tuleb aeg panna ja kannatust varuda. Lihtsam on teine variant ja esindaja võtta. See teenus maksab natuke rohkem, aga ise ei pea midagi tegema. Tuleb lihtsalt sobiv esindaja leida ja sinna minna. Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument, NIE (kohalik dokument), auto tehniline pass. Kohapeal vormistatakse paberid. Hiljem saadab maanteeamet tehnilisepassi koju.

Ostja käis autot reede hommikul vaatamas. Õhtuks oli tehing kokkulepitud ja esmaspäevaks esindaja juurde aeg pandud. Kuna Peeter on autoomanik, siis läks tema sinna. Kohapeal vormistati ostu-müügileping. Ostja tegi ülekande ja oligi kõik. Kiire ja konkreetne käik. Auto sai üleantud ja nii saigi ükspeatükk läbi. Täiesti ausalt võin öelda, et ma kartsin, et me ei saagi seda autot müüdud. Lõpuks läks 3.5 kuud ja asi tehtud. Nüüd seisab veel raskem osa ees, tuleb uus auto asemele leida. Kuidas see läheb, seda ma veel ei tea. Kuid annan teada, kui miskit on selgunud.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.