Ekskursioon.

Mõned plaanid olid puhkuseks tehtud. Mõned olid juba eelmisest korrast. Minu sooviks oli minna endisesse Murru vanglasse ekskursioonile. Ma olen seal kunagi töötanud ja tahtsin näha, mis seal alles on. Samuti tahtsin oma perele tutvustada kohta, kus töötasin.

Esimest korda kõikide aastate jooksul tuli mul vaglasse sisenemise eest maksta 🤣. Siiani maksti selle eest, et ma vanglas olemas oleksin.

Vanglasse sattusin ma tööle täiesti juhuslikult. Eelmises kohas tööl olles nägin töökuulutust ja kandideerisin. Seda koht, kuhu ma kandideerisin mulle ei pakutud. Küll, aga sain teise pakkumise ja võtsin selle vastu.

Alguses seal töötades olid paljud asjad harjumatud. Näiteks tuli mobiiltelefon ära anda. Peagi sain loa territooriumil telefoniga käia. Sisenedes tuli detektorist läbi käia (nagu lennujaamas). Vahel kontrollis koer ja vaadati käekoti sisu üle. Üldiselt ei midagi hullu. Üheks positiivseks küljeks olid toredad töökaaslased, osadega suhtleme tänaseni.

Ekskursioonile vanglasse võib ise minna või koos giidiga. Meie valisime ise mineku, kuna mul omad teadmised ja mälestused. Minu pere ütles kokkuvõttes, et ma ise olin kõige rohkem rahul. Käisime läbi kõik majad, kuhu sai. Rääkisin, kus, mis vanasti oli. Mul olid silme ees pildid sellest, kuidas kõik enne oli. Inimesed koos oma tegemistega. Näitasin neile oma 4 kabinetist 3. Kõige esimesse paraku ei saanud.

Kurb oli vaadata, kuidas suured hooned on tühjad ja maha jäetud. Palju on lõhutud ja osad kohad on lagunenud/ lammutatud. Omal ajal töötas seal sadu inimesi ja tipp hetkel oli 2000 kinnipeetavat. Olid ajad.

Ma võiksin sellel teemal pikalt heietada. Selle asemel soovitan ise kohapeal ära käia. Kui kunagi Eestisse tulen võin giidiks 😁tulla.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.