Madrats.

Juba mitu aastat on meil uut madratsit vaja. Kuid selle ostmine on pikk ja keeruline.

Hetkel kasutame madratsit, mis meil juba Eestis oli. Seega on see päris palju aastaid olnud. Madrats oli kvaliteetne ja suhteliselt palju maksis. Paraku on tema eluiga läbi. Uut hakkasime otsima esimest korda mõned aastad tagasi. Käisime mõnes poes, sobivat ei leidnud ja sinna see teema jäi.

Nüüd on vana ikka väga läbi ja tuli uuesti sellega tegelema hakata. Läksime poodi ja leidsime sobiva. Ma olen internetist madratseid vaadanud ja seal on suhteliselt suur valik. Kuid ma tahan enne proovida ja katsuda, kas see meile sobib. Seepärast tuleb poest osta. Lisaks kõigele on meil nö ebatüüpiline mõõt, vähemalt siinses ühiskonnas. Siin on tüüpiliseks mõõduks 135x190, no väike. Meie mõõt on 160x200 ja võiks suur olla. Kuna meil on selline mõõt, siis tuleb madrats tellida ja loomulikult on see kallim. Igatahes leidsime poest sobiva mõõdu ja hinnaga madratsi. Müüja vaatas arvutist järgi ja ilmnes, et antud madrats on broneeritud. Lisaks kõigele oli tegemist lõpumüügiga ja seega juurde tellimine välistatud. Ei vedanud.

Mõned nädalad läksid mööda, kui teema jälle üles võtsin. Seadsime sammud ühte poodi, kus on suur valik. Kohe ukse peal võttis müüja meid rõõmsalt vastu ja küsis, kuidas saab aidata. Üldiselt mulle selline asi ei meeldi. Ma tahan rahulikult vaadata ja, kui huvi on otsin ise müüja. Samas vahel otsi tikutulega müüjat ja ei leiagi. Kuna mul oli kindel plaan madrats leida, siis ütlesingi mida vaja. Meid saadeti madratsite osakonda ja peagi ühines müüja meiega. Meil olid kindlad nõudmised madratsi jaoks. Mõõt, kuna ei taha uut voodit osta, vedrudega ja kõva. Meile näidati, millised on vedrudega madratsid ja hakkasime neid testima. Öeldi, et võime vooditesse pikali heita. Täiesti uskumatu. Nii me Peetriga madratsite testimisega alustasime. Mõne madratsiga sai kiirelt selgeks, et ei sobi, osades polnud kindel. Ja nii sai mõnes voodis korduvalt pikali oldud. Lõpuks jäi valik kahe madratsi vahel. Mõlemad vedrudega, ühel lisa kiht väikseid vedrusid. Üks pehmem ja paksem (30 ja 25 cm). Lõpuks oli aeg küsida hinda, kuna jõudsime otsusele, et madrats saab ostetud. Või ei saa 😁, kõik sõltub hinnast. Valiku koha pealt läksid meil arvamused Peetriga lahku. Kuid arutasime natuke ja valituks sai õhem (25cm) ja tugevam madrats. Kõige parem oli see, et antud madrats oli eripakkumisega ja ca 200€ soodsam. Lisaks tegi poeomanik meil 25€ soodustust. Madratsi eest maksime 506€. Ma siiralt loodan, et tegime hea valiku. Teine madrats mida vaatasime maksin 1000€ ja see jäi liiga kalliks. Madratsi saame kätte ca 15 päeva pärast. Madrats tuleb eritellimusena ja valmistajaks on Hispaania firma.

Paar päeva hiljem vahetasin Gregorul voodiriideid. Ta ammu räägib, et madrats on läbi. Hea küll me teame seda isegi ja uue ostmine on plaanis. Mõtlesin, et keeran madratsi ümber ja saame natuke aega uue ostmist edasi lükata. Teise külje peal vaatas mulle vastu auk. Mis omakorda tähendas, et uus tuleb kohe osta. Nii ma õhtul linna läksin. Üksinda madratsit ostma, täiesti esimest korda elus. Kõrval linnas on paar poodi ja nende peale ma lootused panin. Gregori voodis on tavaline mõõt 90x190 cm ja seda on kõikjal saada. Samuti ei pea tal vedrudega olema. Talle jääb see nagunii lühemaks ajaks. Samas ei saa välistada, et ta hakkab kasvama ja madrats jääb lühikeseks.

Esimeses poes on 3 tüüpi madratseid. Viscos- poroloonmadrats ja vedrudega 2 erinevat tüüpi. Proovisin neid ja mulle tundus, et poroloonmadrats sobib. Madrats oli tugev ja minu meelest sobilik. Hind oli veel parem, hetkel oli nimelt soodushind 99€. kuid tark ei torma ja nii ma mõtlemisaega võtsin st. Järgmisse poodi läksin. Mu oli auto pargitud nö kahe poe vahele. Jala käia on tervislikum ja kiirem. Iga poe ees parkimiskohta ei ole. Meil on vihmaperiood ja loomulikult sadas vihma. Nii ma vihmasajus ringi jalutasin. Järgmisesse kohta jõudes ilmnes, et see on üldse kinni. Ühtegi infot ei olnud, millal avatakse. Käisin vahepeal toidupoes ja läksin tagasi. Ikka kinni, ju nad ei taha mulle müüa. Ei ole hullu. Lõpuks läksin esimesse poodi tagasi ja ostsin madratsi ära. Enne lasin autos istmed alla ja müüja aitas madratsi autosse tõsta. Töö kiire ja korralik, ise olin rahul. Koju jõudes helistasin Gregorile ja käskisin tal alla tulla. Suur poiss aitab madratsi tuppa viia. Gregor ei teadnud, kuhu või miks ma läksin. Suur oli tema üllatus, kui madratsit nägi. Võttis selle enda kätte ja viis tuppa. Hea on, et lift on majad sai kergemini hakkama. Mina aitasin toas madratsi kilest välja võtta, ülejäänud tegi ta ise. Testimise järel ütles, et madrats oleks võinud pehmem olla 😆. Muidu pidi hea olema. Kõige tähtsam on see, et tema ise on rahul. Me ülejäänud käisime samuti tema voodis madratsit testimas. Võrreldes vanaga on väga hea. Loodame, et peab ilusti vastu.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Natuke nalja.