Pandeemia lõpp.

Eelmisel nädalal oli uudis, et Covid-19 pandeemia on lõppenud. Lõpuks ometi. Kas viirus on lõplikult taandunud, seda ei tea keegi. Igatahes Hispaanias ei räägita juba ammu Covid-19. Mingi aeg tagasi veel räägiti vaktsineerimisest ja sellega teema lõppes.

Tagant järgi on huvitav meenutada seda aega. Kuigi jah hirm oli kohati suur. Keegi ei teadnud, mis täpselt võib juhtuda. Samas oli hea ja turvaline kodus olla. Teed olid tühjad, autosid liikus vähe. Poodides hoiti vahesid, inimesi lubati teatud arv poodi.

Kõige raskem oli see, et Hispaanias ei tohtinud lapsed 6 nädalat õues käia. Täielik laste piinamine. Neil, kes elavad oma majas polnud hullu, aga korteris oli raske. Meil käisid lapsed õhtuti Peetri tööjuures. Õhtul oli seal vähem inimesi ja nii said nad toast välja. Lõpuks lubati lapsed 1 tunniks päevas õue. Loomulikult ei tohtinud kellegagi kokku puutuda. Meie hoidsime inimestest eemale, aga suurem osa ei hoolinud sellest.

Mingi hetk tuli hakata maske kandma. Esimest korda neid ostes mõtlesime, et vaevalt neid rohkem ostame. Kõik lootsid, et neid ei pea kaua kandma. Läks vastupidi. Meil peab siiani apteegis ja meditsiiniasutustes kandma. Pole hullu saab hakkama. Raske oli, kui tuli suve kuumaga õues maski kanda.

Lapsed käisid korduvalt testi tegemas. Marlenil oli üks kord positiivne test. Ootasime, et polikliinikust helistatakse ja kutsutakse meid ka testima. Seda ei juhtunud. Marlenil mingeid tunnuseid ei olnud ja peale karantiini läks kooli tagasi. Meie Peetriga ei ole kumbki mitte ühtegi testi teinud. Mõned korrad tundsime ennast haiglaselt, aga testima ei hakanud. Seega me ei tea, kas põdesime moodsat viirust või mitte. Sama moodi ei ole me keegi vaktsineeritud. Vaktsineeritud süüdistasid pidevalt meid, et levitame viirust ja oleme kõigile ohtlikud. Ausalt öeldes ei lasknud me ennast sellest häirida. Igal inimesel oli õigus käituda oma sisetunde järgi. Keegi ei olnud kohustatud midagi tegema. Meie leiame, et see oli õige valik.

Nüüd on see minevik ja loodetavasti midagi sellist enam ei kordu. Olgem terved!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.