Kuulus mees.

 Mõned nädalad tagasi oli Marlenil nohu. Nagu ikka lõpuks läheb mööda. Üle-eelmise nädalavahetusel tekkis Peetril nohu. Terve nädala on ta tatine olnud. Öösel ei maga ise ja ei lase mul magada 🤣. Käisin apteegis ja ostsin talle külmetuse vastu rohtu. Tundus, et aitavad. Öösel saame juba magada, progress.

Igatahes pühapäeval kurtis Peeter, et otsmikus on valu ja lööb hambasse. Treppist alla trampides oli samuti hambasse valu löönud. Kuna hammas/d ei valuta viitasid sümptoomid ühele põskkoopapõletik. See pole tal üldse esimest korda. Raviks on vajalikud antibiootikumid ja neid meil ei ole. Perearstile saaks alles homme ja nii me EMO’sse läksime. Polegi seal ammu käinud 😁.

Seekord läksime kõrval linna omasse. Seal saab alati kiiresti asjad aetud. Teel sinna ilmnes, et meil on üks mask autos. Peeter peab üksi sisse minema ja mina ukse taga ootama. Ta suur poiss ja saab üksinda hakkama, ei pea kätt hoidma. Võttis Peeter haigekassa kaardi kätte, pani maski ette ja läks. Välisuks oli lahti ja nii ma kuulsin, kuidas ta oma sümptomeid kirjeldas. Natuke hiljem tuli ta ukse vahele ja teatas, et tal polnud haigekassakaarti vaja. Mis mõttes nagu? Teda oli nime pidi teretatud ja küsitud, mis tal täna viga on 😄. Nii palju kordi käinud, et registratuuris töötaja teab juba tema nime. Vot see on tase. Kaua ta oodata ei saanud, kui arsti juurde sai. Seejärel läks ca 15 minutit. Kõrval kabinetis läksid inimesed sisse ja hetke pärast väljusid, Peetrit ei kuskil. Lõpuks tuli paber käes, selge sai retsepti. Enne välja tulekut läks ta uuesti registratuuri. Tema ees oli juba inimene, kellele öeldi, milline valveapteek on täna lahti. Peetrilt küsiti, mis mure tal on ja ta ütles, et teda huvitab ka valveapteek. Nii seletati kahele korraga. Kõrval linna on 4 apteeki ja üks on alati valveapteek. Apteegi peal pidi olema kiri, millal milline töötab. Mina pole sellist kirja veel leidnud. EMO seina peal pidi graafik olema ja Peeter tegi sellest pildi.

Arst oli vaadanud siit ja sealt ja koos jõuti otsusele põskkoopapõletik. Nüüd peab võtma antibiootikume, valuvaigistit ja nina loputama. Apteegist tablette osta on odavam, kui toidupoes käia. Seda juhul, kui on retsept. Kõik rohud kokku maksid 4.65. Nüüd alustame raviga ja loodetavasti läheb kiiresti üle.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.