Ajuvabadus 2

Mõned päevad tagasi rääkisin ajuvabadusest Hispaania moodi. Mina sain enda ja laste sissekirjutuse uuendatud, jäi veel Peetri oma. Nii ta lõpuks sammud kohalikku linnavalitsusse seadis sissekirjutust uuendama läks. Nagu minagi ei arvanud ta sellest midagi ja seepärast ta sissejuhatuseks küsis, miks see kõik vajalik on. Vastuseks sa ta, Eesti, Läti ja Leedu ei kuulu Euroopa Liitu ja selle tõttu peame iga 2 aasta järgi sissekirjutust uuendama. Juurde lisati, et sama kord kehtib ka venelaste ja marokolaste kohta. Vot milline tarkus, midagi sellist ei osanud oodata. Mul on märkamata jäänud fakt, millal Balti riigid Euroopa Liidust lahkusid. Võib olla hoopis plaanivad nad lahkuda. Nüüd nad teavad, et Eesti kuulub Euroopa Liitu ja sissekirjutust peame 5 aasta pärast uuendama. Peeter pidi lisaks allkirjastama laste paberid. Nende paberite peal ei olnud kirjas, et mõlemad vanemad peavad allkirjastama. Puudus ka koht, kuhu teise vanema allkiri käib. Hea veel, et lapsi kohale ei tahetud. Igaks juhuks oleks võinud kontrollida, kas lapsed ikka elavad siin. Ajuvabadus.

Koolis ajaloo raamatus on Eesti täiesti kirjas, isegi esimene president. Õpetaja tema nime ei öelnud 🤣.

Suurem osa kohalikke ei ole Eestist ja eestlastest kuulnud. Samas on neid, kes on kuulnud ja osad isegi külastanud. Marlen näiteks tunneb hispaanlasi, kes käisid Eestis reisil. Neile hakkas seal meeldima ja tänaseks nad elavad Eestis.

Osad teavad Eestit tänu Eurovisioonile. Tavaliselt öeldakse, siis Eesti 1 punkt, nagu Hispaania saaks palju punkte. Kui neile öelda, et Eesti on Eurovisiooni võitnud, siis rohkem sellel teemal ei räägita. Hispaania ei ole Eurovisiooni võitnud.

Ma eeldasin, et teema on lõppenud, vot ei olnud. Postiljon tõi mulle linnavalitsusest tähitud kirja. Ümbrikule olid kõigi pereliikmete nimed kirjutatud. Kõigile oli eraldi kiri st 4 paberit. Seal oli kirjas, et peame minema sissekirjutust uuendama. Juhiti tähelepanu seadusele ja öeldi, kui 10 päeva jooksul ära ei tea, kirjutatakse välja. Kiri oli koostatud 21.03 ja kätte sain 29.03. Post liigub meil kiiresti. Huvitav oli see, et kirjad olid allkirjastamata. Nii võib igaüks kirju saata. Loodetavasti on see nüüd lõppenud. Veel rohkem loodan ma, et järgmist korda ei tule st, et selleks ajaks oleme ära kolinud


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.