Kellakeeramine.

Selleks korraks on kell jälle keeratud. Lõpuks ometi on õige aeg tagasi. Mulle isiklikult meeldib/sobib suveaeg rohkem.

Nagu kõik eelnevad aastad, siis räägiti ka seekord selle kõige lõpetamisest. Hispaanlased „plaanivad“ selle jama lõpetada 2026.a. Kumba aega jäädakse ei ole kindel. Kuid 60 % inimestest pooldab suveaega. Mulle tundub, et sellest ainult räägitakse, aga reaalsuses ei muutu midagi. Miks seda juba ei lõpetata, ei saa vist keegi aru. Alles loetud aastat tagasi ju lubati, et x aasta sügisel keeratakse ja peale seda valib iga riik omale sobiva. Nagu näha, siis igasugused lubadused ei lähe poliitikutele korda. Ega meil muud valikut pole, kui hakkama saada.

Kuidas mul on kellakeeramine mõjunud? Ma siin mõtlesin (esmaspäeval), et enne kellakeeramist tasuks oma magamisaegu muuta. St võiks magama minna varem, kui tavaliselt. Nii jõuaks keha muutustega varem harjuma hakata ja muutus pole raske. Kas see reaalsuses ka toimiks ma ei tea. Sügiseks unustan selle „hea mõtte“ nagu nii ära 🤣.

Pühapäeva hommikul ei saanud üldse aru, et midagi oleks muutunud. Vaba päeva hommikul ei saagi veel muutusest aru. Siesta-lõunauinaku tegin hiljem, kui tavaliselt. Ja see läks natuke pikaks. Õhtul läksin magama tavalisel ajal (-1h varem) ja uni ei tulnud. Magama läksin sellepärast, et kell oli palju, und veel ei olnud. Uni ei tulnud voodis olles samuti. Suurema osa ööst ma lihtsalt olin üleval. Hommikul üles tõustes oli enesetunne normaalne. Kas üleval olek oli seotud kellakeeramise või millegi muuga ma ei tea. Vaatame, kuidas järgmine öö läheb.

Esmaspäev vastu teisipäeva. Haigutama hakkasin õhtul nö vanal ajal. Isegi uni tuli ja olukord tõotas positiivne tulla. Lõpuks läksin magama enam vähem samal ajal, kui tavaliselt. Eriti kaua ma ei keerutanud, kui magama jäin. Ma pole muidugi täitsa kindel, aga tundub, et käis kiiresti. Öösel magasin suhteliselt normaalselt. Kella vaatasin esimest korda samal ajal, nagu alati. Erinev oli see, et ma jäin uuesti magama. Tavaliselt vaatan peale esimest korda pidevalt kella. Ärkasin hoopis selle peale, kui vannitoauks käis. Lapsed olid enne mind üleval, varem oli vastupidi. Kuid mulle sobib natuke kauem magada. Hetkel tundub, et taaskord läks suveajale üleminek kergelt.

Teisipäev vastu kolmapäeva. Magama läksin nagu ikka hilja. Oleks võinud isegi kauem üleval olla. Meil hakkas Master Chef uus hooaeg ja oleks tahtnud osa lõpuni vaadata. Millegipärast algab antud saade alati hilja ja kestab poole ööni. Seekord oli lõpp kell 01.35. Jälle peab väljalangenu nime netist vaatama. Kuid pole hullu. Magama jäin suhteliselt kiiresti. Öösel ärkasin korra ja seejärel magasin, kuni oli aeg üles tõusta.

Seega olen uue ajaga harjunud. Läks kiiresti ja valutult. Nüüd võikski sellesse aega jääda ja lõpetada kellakeeramise.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.