Ekskursioon

Kool korraldab päris palju ekskursioone. Need omakorda jagunevad kolmeks tüübiks.

1. Toimuvad linnas, kus kool asub. Üldiselt on need tasuta, kuid on erandeid (kino). Vanematele nende toimumiste kohta infot ei saadeta. Kuna need toimuvad tundide ajal ja lapsed tulevad tavalisel ajal koju. Külastatakse erinevaid muuseume, samuti ametiasutusi. Enamus kohti on seotud teemadega, mida nad parasjagu koolis õpivad. See tähendab, et ekskursioonid toimuvad erinevate  õppeainete raames. Selleks, et lapsed saaks erinevates kohtadesse minna, allkirjastavad vanemad vastava loa. 

2. On tasulises ekskursioonid ja nende kestvus on terve päev. Tagasi jõutakse õhtul, alati peale 19.00 ja hiljem. Nende maksumus sõltub, kuhu minnakse. Tavaliselt jääb hind alla 40€. Kuid siin tuleb hinna erinevusi. Igas koolis on AMPA (lastevanemate ühendus), kui oled selle liige on odavamad ekskursioonid. Selle liige olles maksad kord aastas liikmemaksu. Ma ei mäletagi palju täpselt kahe lapse pealt on, aga kuskil 30€ kokku. Kui oled liige, siis bussi eest maksma ei pea. Iga ekskursiooni pealt maksad 5-10€ vähem. Lapsi viiakse erinevatesse kohtadesse.  Taaskord muuseumid, kõik mis on koolis õpituga seotud. Ma hakkasin mõtlema, kus nad on käinud ja pea oli hetkega tühi🤣. Gregor käis mõned päevad tagasi jälle Barcelonas. Kusjuures mõlemad on seal korduvalt erinevates kohtades käinud. Mul isiklikult on selle üle heameel. Nad saavad käia erinevates kohtades kuhu ise ei pruugi kunagi sattuda. Suurema osa päevast veedavad nad nö kultuuriprogrammi läbides. Seejärel antakse neile natuke vabadust ja saavad linnas ringi käia. Tavaliselt veedetakse aega kaubanduskeskuses. Kus on võimalik ka näiteks söömas käia.  Nii, et alati tuleb raha kaasa anda. Mina olen tuntud/teatud tüüp, kelle on harva sularaha. Mõned mündid on jope taskus ja rahakotis. Peeter tuli õhtul koju ja hakkasin tema rahakotist Gregorile raha andma. Tuli välja, et rahakotti ei ole, see oli tööjuurde jäänud 🤣. Vaat, kui sobivad hetkel. Võimalus oli pangaraamatuga pangast välja võtma minna. Lihtsam variant oli kodust raha otsida. Kõige rikkamaks osutus Marlen, kes toetas venda 5€ 😁. Lisaks õnnestus veel münte leida ja saime piisava summa kokku. Loo moraal natuke sularaha peab kodus olema. 

3. On kõige parem ja kõige kallim. See on tavaliselt 4 päeva ja 3 ööd. Hinnad on kõikjal tõusnud ja seega on ekskursioonid kalliks läinud. Tavaliselt jäävad neil hinnad kuskil 300€ piiresse. Minu meelest on see liiga kõrge hind.  Samas, kui mõelda kõigile kulutustele, siis enam vähem. Käiakse taaskord erinevates kohtades. Näiteks inglise keele päevad toimuvad Tossa de Mar’is. Väga ilus koht rannikul, me oleme seal mõned korrad käinud. Samas käiakse ka teistes riikides nt. Prantsusmaal, Itaalias, Inglismaal jne. Marlenil on viimane aasta selles etapis ja nende lõpu ekskursioon toimub Lissaboni. Oleks meil ka kooliajal sellised ekskursioonid olnud. Lissaboni maksumus on ca 500€. Marlen teatas kohe, et tema ei lähe sinna. Esiteks on kallis ja teiseks ei pea ta vajalikuks kogu selle seltskonnaga mitu päeva koos olla.


Mitte ükski ekskursioon ei ole kohustuslik.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.