Arstid.

 Mida päev edasi, seda halvemini ma ennast tunnen. Viimasest arsti visiidist ja rohtude vahetamisest on mõned nädalad möödas. Ma naiivselt lootsin, et läheb paremaks. Millegipärast ei lähe.

Mõtlesin mitu päeva, et lähen EMO’sse. Kuid õhtupoole olin nii läbi, et lihtsalt ei tahtnud ja jõudnud minna. Samas tekkis küsimus, miks minna, kui miski ei muutu? Reedel võtsin ennast kätte ja seadsin sammud EMO’sse. Läksin lihtsamat teed ja valisin lähemal asuva. Teine, mis on kaugemal on parem, kuid seal käib rohkem inimesi ja läheb kauem aega. Kabinetti sain kiirelt ja rääkisin oma probleemidest. Rohi mida pean igapäev võtma on mu peavalud hullemaks muutnud. Mu pea valutab tugevalt 24 h päevas. Lisaks võin  võtta 10x kuus tugevat valuvaigistit. Kuid neid võttes hakkab pea tugevalt valutama, sipelgad on kätes-jalgades, süda taob kõvasti. Viimane kord võttes tekkis mul hirm ja ma ei julge neid enam võtta. Arst soovitas viimati mainitud tablettide asemel teisi võtta. Mul mõõdeti vererõhku ja see oli 130/91. Minu jaoks on see kõrge, minu tavaline vererõhk on 90/60 ja alla selle. Võib olla mu probleemid ongi tingitud kõrgest vererõhust. Arst ütles, et ma pean perearstile teada andma rohtude sobimatusest. Samuti leidis ta, et perearst peaks uued vereanalüüsid tegema. Selle peale ütlesin, et perearst pole siiani ühtegi vereanalüüsi teinud. Arst ei osanud selle peale midagi öelda. Minu meelest ei olegi midagi öelda. Mulle tundub suhteliselt loogiline, et tuleks vereanalüüs teha. Kuid mina pole arst ja ei saa arstile ettekirjutusi teha. Ma saan uurida, kas on võimalik perearst ümber vahetada. Meil külas on üks perearst, linnas polikliinikus peaks olema samuti perearstid. Kas on, seda ma ei tea. Ma olen korduvalt mõelnud, et lähen polikliinikusse ja küsin, mida on vahetuseks teha. Nagu näha pole ma seda siiani teinud. Kuid mulle hakkab tunduma, et oma tervise huvides pean ma seda tegema.

EMO käigu kokkuvõttes sain süsti ja natuke läks enesetunne paremaks.

Saatsin perearstile kirja ja seejärel ta helistas. Ausalt öeldes oli see ebameeldiv vestlus. Kõigepealt rääkisin, mis mulle muret valmistab. Seejärel väljendas arst oma imestust, et „jälle“ rohud ei sobi. Ta ei saanud aru, kuidas see võimalik on. Mina sain temast nii aru, et mul ei ole midagi viga. Ühesõnaga tema arvates olen simulant. Tema minu rohtusid muuta ei saa, kuna neuroloog määras need. Kuid ma tahan varem neuroloogi juurde, siis pean ise helistama. Pean ütlema, et rohtudest hakkab halb ja mida edasi teha. Teine variant on teise linna EMO’sse minna ja loota, et siis saan kiiremini neuroloogi juurde. Minu perearstil on seega täiesti ükskõik minust ja minu tervislikust seisundist. Ma olen kindel, et perearst saab erandkorras saata neuroloogi juurde. Vaatan, kuidas enesetunne on ja eks ma mõni päev EMO’sse lähen. Helistama ma ei hakka, kuna vaevalt see tulemust annab. 

Otsustasin helistada ja uurida aja muutmist. Helistasin numbrile, kus  pidi seda teha saama. Tuli välja, et nemad varasemaks muuta ei saa, kuna aegu ei ole. Kuid anti teine number kuhu soovitati helistada ja uurida. Helistasin ja seal öeldi, et nad suunavad mu edasi. Kuid nad polnud kindlad, kas keegi vastab seal telefonile. Telefon muudkui kutsus, aga vastu ei võtnud keegi. Täitsa tore, et on telefon ja sellele ei vastata. Miks see telefon, siis üldse on? Igatahes mina proovisin, aga ei õnnestunud. Seega tuleb EMO käik ettevõtta ja, siis saab loodetavasti kiiremini arsti vastuvõtule. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.