Reis 2.

 Järgmiseks oli meil vaja minna perearsti juurde. Nimelt oli Peetril vaja tervisetõendit. Mingi aeg tagasi „otsustati“, kui sul on c-kategooria load, siis tuleb iga 5 aasta järel tervisetõendit uuendada. Lisa raha riigi jaoks, kuna load tuleb ka uued tellida. Kõige lihtsam oli minna perearstikeskusesse, kus me enne käisime. Hetkel meil Eestis ravikindlustust ei ole ja seega puudub ka perearst. Kuid tervisetõend on tasuline ja seega ei pidanud probleemi olema. 

Pereõde võttis Peetri vastu. Kontrollis silmi, mõõtis veresuhkur ja vererõhku. Tuli välja, et viimane on kõrge. Jäi loota, et perearst kirjutab alla ja saab load tellida. Järgmine päev helistati ja öeldi, et tuleb visiidile arsti juurde minna. Esiteks kuna pole tema patsient ja teiseks, et vererõhk oli kõrge. Jälle lisa raha teenimise koht. Kuid tõendit oli vaja ja nii tuli minna. Vererõhk oli ka seekord kõrge. Kuid Peetril õnnestus tervisetõend saada. Eks me peame kodus hakkama vererõhu probleemiga tegelema. 

Jäi veel tellida load, need tellisin internetist. Algselt oli plaanis Eesti aadressil tellida ja loota, et jõuavad enne meie lahkumist. Või kui ei jõua saadetakse järgi. Taotlust esitades tuli juurde kiri, et kehtivad load kaotavad loetud päevade pärast kehtivuse. Eestis võib uute lubade väljastamiseni sõita isikut tõendava dokumendiga. Selge tuli tellida kiirload, jälle riigikassal hea päev. Vähemalt saime kõik dokumendid vahetatud ja kätte. Loodetavasti järgmine kord ei pea ühtegi ametiasutust külastama.

Pärast seda, kui kohustuslik programm oli tehtud võis rahulikult võtta. Meil oli nimekiri tehtud, kuhu tahame minna ja kellega kohtuda. Läksime „sõpradele“ külla, kellega oleme aastaid suhelnud. Esimene hetk tundus, et neil oli heameel meid näha. Kuid see muutus kiiresti. Inimesed, kelle juures tundsime ennast alati hästi ja kellega jutt jooksis olid äkki võõraks jäänud. Ma pole ennast mitte kunagi nii ebamugavalt seal tundnud. Igatahes tulime sealt kiiresti ära ja edaspidi sinna enam ei lähe. Peale antud külaskäiku polnud tahtmist kellegi juurde minna. Tekkis tõrge ja kõik. Mõnes kohas sai siiski käidud ja seal olid ainult positiivsed emotsioonid. Kindlasti oli neid, kes meiega oleks kohtuda tahtnud. Kuid seda, et me Eestis oleme teadsid väga vähesed inimesed. Kõik ei tea siiani, et seal käisime 🤣. Meie üheks eesmärgiks oli seekord lihtsalt olla ja nautida aega perega. Ja seda me ka tegime. Üks hetk sai puhkus läbi ja tuli Hispaaniasse tagasi tulla. Kuidas edasi, või mis tulevik toob, eks näis. 

 Mõned pildid reisilt: 


















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.