Kutsikas.

Ei ole möödunud 11 kuud, kui teen oma autost teema. Eelmise aasta märtsis sai endale uue auto st kasutatud auto. Kuidagi on kujunenud, et meie autodel on hellitusnimed. Ja nii sai minu oma kutsikaks. Alguses hüüdsin teda lõvikutsikaks, aga see oli liiga pikk nimi. Teised kutsuvad teda loomade kuningaks ja mind lõvitaltsutajaks 🤣. Heal lapsel mitu nime. Tegelikult on Peugeot 308. Meie esimene prantslane, kas ka viimane näitab aeg.

Üldiselt on täiesti hea auto. Minu jaoks oli alguses harjumatult väike, kuna ma olen koguaeg suurte autodega sõitnud. Samas parkimis kohta leida on palju lihtsam. Kuigi jah, vahel ei mahu ta mul kuhugi ära 😁.

Kutsikal on minu jaoks 2 suurt miinust a) bensiinimootoriga ja b) 5 käigulinekast. Iseenesest pole vahet, millise mootoriga auto on. Kuid vaadates kütusehindasid, siis diisel oleks ökonoomsem. Lisaks muidugi see, et ma olen raske jalaga ja tänu sellele on kütusekulu nagunii suurem. Käigukast võiks olla 6-ne. Linna vahel sõites ei ole 6 käiku vaja, kuid maanteel oleks. 

Muidu on täitsa hea auto. Edasi läheb hästi, kütust kulub üks jagu 🤣. Vahel püüan öko sõitu harjutada, pikalt ei õnnestu. Lastele kutsikas meeldub, eriti klaaskatus. Talvel lased päikesel sisse paista, mõnusalt soe on. Suvel on sirm ees ja ei päikesele. Pimedas sõites saab tähti ja kuud vaadata. Mul see eriti ei õnnestu, muidu lõppeks sõit kraavis. 

Kutsikas sai ostetud, et ma saaks tööl käia. Kuna ma viibin jätkuvalt haiguslehel, siis põhimõtteliselt ei ole mul autot vaja. Ja nii ma kutsika müüki panin. Pean tunnistama, et see on esimene auto müük Hispaanias. Kuidas läheb, seda ma veel ei tea. Kuulutuse panin üles erinevatesse portaalidesse ja koheselt sain „kirja sõbrad“. Põhiline küsimus, kas hind on tingitav. Loomulikult on. Mõned on uurinud tehnilise seisukorra kohta, mis on hea. Üks lubas mitu korda vaatama tulla, aga pole kohale jõudnud. Selle eest ühed käisid isegi vaatamas. Vaatasid siit ja sealt, katsusid kõiki kohti. Kõige huvitavam oli see, et korduvalt kontrolliti kas aknad käivad kinni-lahti. Ma pole enne auto müümise juures täheldanud, et keegi seda vaataks. Tegid proovi sõidu, küsisid lõpphinda, kõik meeldis. Rohkem ma neist kuulnud ei ole. Üldiselt ei lase ma meeleolul langeda. Küll üks päev tuleb keegi ja ostab kutsika ära. 





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.