Sült.

 Vahel mulle tundub, et pühad saavad enne läbi, kui mina süldi tehtud. Ma ei taha kunagi liiga vara teha. Liiga vara tehes süüakse isu täis ja pühade ajal ei taha keegi. Täiesti nokk kinni- saba lahti olukord.

See aasta ei ole erand. Vajalikud toiduained ostsin mitu nädalat tagasi. Üks aasta jätsin viimasele hetkel ja, siis tundus et ei saagi teha. Tookord ei olnud kuskil kooti. Seega on külmkapis kõik ootamas.

Eile õhtu (teisipäev) võtsin kõik sulama. Jah just otsustasin paar päeva varem süldi valmis teha. Süldi sisse lähevad:

Koot  1 tk

Jalad  2 tk

Sealiha tükk ca 1.2 kg

Kana  1.6 kg

Sibul 1 tk

Maitseained: sool, pipraterad, loorber (unustasin lisada 😁)

Vesi

Teoorias peaks porgandi keetmisele lisama. Mul said porgandid otsa ja loomulikult unustasin uued osta. Ma loodan, et saab ilma ka hakkama.

Ööseks panin liha külmavette sulama ja hommikul läks keema. Kasutan seekord kiirkeedupotti ja seega peaks kiiremini valmis saama. Eks näha ole. Kõigepealt lasin kõik keema ja eemaldasin vahu. Seejärel pesin potti ja lihad ja panin uuesti keema. Minu isiklik kiiks on pott ja liha pesta. Keeda lasin 3.5 h, oleks võinud vähem keeta. Välja võttes oli liha kontide küljest lahti. Lõikamise juures on kindel „reegel“, näpud tuleb ära kõrvetada 🤣. Kuidagi suudan ma sellega alati hakkama saada. Võiks oodata natuke, kuni liha jahtub. Aga ei, selleks pole aega. Ma söön üldiselt väga vähe liha. Süldi lõikamise ajal söön ma rohkem liha, kui terve aasta peale kokku 🤣. Lihtsalt on vaja kogu aeg tükike suhu pista. Igatahes selleks ajaks, kui sült lõigatud oli mul lihast üle küllus.

Liha lõigatud, kõik poti tagasi ja vedelik peale. Kõik keema lasta ja maitsestada. Vedelik peab olema natuke soolane. Järgmisena kaussidesse ja ongi valmis. Muidugi tuleb loota, et ära tarretub. Siiani pole probleemi olnud.

Õhtul tõstsin kausid/karbid külmkappi. Kõik tarretusid ära. Ja nii saigi sült valmis. Keedukartul, sinep ja sült saab homme lõunasöögiks.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.