„55“.


Mul ei ole sünnipäev ja ma ei saa “55“. Selleks, et kõik ausalt ära rääkida tuleb alustada algusest. Nagu ikka oli kogu alguse idee minu oma. Kuigi tuleb kohe ära öelda, et lõpptulemus ei olnud plaanis. Asjad juhtuvad täpselt, kui selleks on õigeaeg.

Pühapäeval ütlesin, et mul oleks vaja auto puhtaks pesta. Originaalis on auto värv must, kuid välja näeb hall. Lisaks on mul plaanis auto müüki panna. See tuletab mulle meelde, et autost pole ma siiani eraldi teemat teinud. Küll ma olen tubli 🤣. Auto ise on hea, aga tahaks midagi teist. See on ainuke müügi põhjus. Üldse pole see teemaks.

Selguse huvides olgu öeldud, et Hispaanias on pühapäeviti poed kinni. V.a. allahindluste alguses (juuli, jaanuar) ja novembri lõpust jaanuari keskpaigani. Nüüd on käes aeg, kus poed on lahti.

Pühapäeval olime linnas ja Marlen oli meiega kaasas. Üks päev küsisin, mida ta jõulukingiks tahab. Ise osta on keeruline ja võib valikuga mööda panna. Marleni sooviks oli uus nutikell ja kõrvaklapid. Kõrvaklappide ostust pääsesime, Peeter andis enda omad talle. Kuna poes oli veel black Friday, siis läksime vaatama. Terve igavik läks kellade peale. Ei ole lihtne tänapäeval kella osta. Nad on erisuurustes, paksud/peened, kandilised/ümmargused/piklikud, erinevad firmad/hinnad. Silme eest võtab kirjuks. Igatahes teenindaja vastas meie küsimustele ja saime natuke targemaks. Marlen ei suutnud otsustada, millist ta soovib 😄. 

Ja nii me edasi läksime. Täiesti märkamatult jõudsime telekate juurde. Ma olen ammu uut ja suuremat telekat tahtnud. Eelmine aasta unistasin, kuidas jalgpalli mm vaatan uuest telekast. MM käib, aga mina vaatan ikka vanast 😡. Vahel lihtsalt unistused ei täitu. Vaatasime telekaid ja võrdlesime hindasid. Samuti erinevaid suurusi, kui juba osta siis suur. Ja nii me „65 tolliseid“ vaatasime. Lisaks leidsime teenindaja, kes rääkis erinevatest telekatest. Krt teleka ostmine on samuti keeruline. Seda mida me alguses tahtsime neil õnneks laos ei olnud. Tollel hetkel oli sellest kahju, kuid selle juurde jõuame hiljem. Lõpuks jäi pilk „55“ peale ja neid oli laos. Valik oli 2 mudeli vahel. Lõpuks valisime kallima variandi, kuna selle pilt oli parem. Samuti oli ta tehniliste näitajate poolest parem. Mitte, et ma sellest kõigest oleks arusaanud 🤣. Valituks osutus Samsung „55 tolli“. Originaalhind oli 1149.-, tänu soodushinnale maksis 599.- . Nii, et täiesti arvestatav allahindlus.

Telekas ostetud pankrot majas. Teleka pidime laost kätte saama ja seega hakkasime auto juurde minema. Enne jõudsime veel kelladest läbi minna. Uskumatu, aga Marlen leidis sobiva kella. Mis mark ta on, ma ei mäleta. Seda mäletan küll, et -20.- oli hinnast alla võetud.

Ostud sooritatud tuli telekale järgi minna. Nagu ma enne ütlesin, siis olime linnas minu autoga. Minu auti on pisike ja tekkis küsimus, kas telekas autosse mahub 😁. Tagumised istmed sai alla lastud ja esimesed ettetõmmatud. Toodi telekas ja see mahtus täpselt sisse 🤣. Küll mul on suur auto! Marlen autosse enam ei mahtunud. Telekas oligi palju tähtsam 😄🤣 (nali). Mõtlesime, et Marlen tuleb koju rongiga. Peeter pakkus, et las ta istub taha ja võtab teleka pooleldi sülle. Marleni jaoks tundus rong parem variant. Hakkasin temaga rongijaama juurde sõitma. Ja, siis tekkis mõte....ma istun ise taha. Nii ma ka tegin, ebamugav oli 😄, selle eest lõbus. Mul taga oli rohkem ruumi, kui neil ees. Suure tee peale keerates sõitis meie kõrval politsei. Õnneks on auto toonklaasidega ja, seega ma välja ei paistnud. Igaks juhuks heitsin teleka peale pikali uhh. Lõpuks jõudsime koju. Tuppa jõudes saime aru, et uus telekas on suur. Meie vana on „32“. Kui uus telekas sai oma kohale, siis oli meil heameel, et „65“ ei ostnud. See oleks ülisuureks jäänud. Ma olen jätkuvalt veendunud, et „55“ on samuti suur. Esimesed päevad oli suhteliselt raske nii suurt pilti vaadata. Loetud päevad hiljem hakkan harjuma. Kuigi võiks olla väiksem. Telekatega pidi olema see ebameeldivus, et neid ei saa tagasi viia. Muud kaubad saab alati ümber vahetada. Teleka saab ainult, kui ta on katki, vot niimoodi. Seega jääb see, mis on. Tegelikult ei ole telekas suur, lihtsalt tuba on väike. Meil on kiiremas korras uut elamist vaja.

Üldiselt olen telekaga rahul. Puldi käsitlema õppimine võtab veel aega. Samuti on positiivne, et tegemist on Smart tv’ga. Enne tuli Eesti kanalite vaatamiseks lisaks jupp teleka külge panna. Uus on lihtsalt mugavam. Jalgpalli on palju parem vaadata 😁. Tuleb rahul olla sellega, mis on.




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.