Uskumatu

Kolmapäeva lõunaajal peale sööki, läksin salatit külmkappi panema. Tegin külmkapi ukse lahti ja vastu vaatas pimedus. Selge elekter on jälle ära läinud. Viimasel ajal on esinenud lühiajalisi katkestusi. Enne, kui jõudsin üldse mõelda kaua seekord elektrita oleme kuulsin Peetrit torisemas. Ütlesin midagi mõtlemata, et elektrit ei ole. Tuli välja, et Peeter pani telefoni laadima ja see ei läinud tööle. Minu telefon oli samuti laadimas. Kuna ma pean õhtul lastega linna minema, siis oli vaja telefon laadida. Mulle ei meeldi tühja akuga linna minna. Mis iganes võib juhtuda, telefon peab töökorras olema. Peetril oli selles suhtes lihtsam, tema saab tööl laadida. Mina panin telefoni arvutisse laadima. Laeb aeglasemalt, aga parem see, kui mitte midagi. Lõpuni laadida ei jõudnud.

Lapsed tulid koolist ja olid pettunud. Selle asemel kasutasid nad aega otstarbekalt ja suhtlesid omavahel. Nii tore 😊. Ja oligi aeg linna minna.

Tagasi teel ütles Gregor, et tund tagasi elektrit ei olnud. Lootsime, et nüüd on olukord muutunud. Ei ole ju võimalik, et terve päev on elekter ära. Maja ette jõudes ilmnes, et lootused oli asjatud. Elektrit ei olnud jätkuvalt. Selleks ajaks oli katkestus kestnud peaaegu 6 tundi. Nii pikalt ei oli elekter enne ära olnud.

Õhtusöögiks võttis igaüks, mis kätte sai. Külmkapi avamine oli keelatud. Mida vähem külmkappi avada, seda parem. Nii jääb lootus, et toit kõlbab hiljem ka süüa.

Kuna hetkel on käimas jalgpalli mm, siis oli mul vaja mängu näha. Õnneks on olemas app ja sellega saab telefonist vaadata 🤣. Vähemalt mängu nägin ära.

Õhtu oli ülipikk, aeg ei läinud kuidagi edasi. Istusime küünalde ja taskulampide valguses. Jäi loota ainult, taskulambid vastu peaksid. Üks hetk, kõige halvemal tavaliselt, saavad neil akud tühjaks.

Lapsed otsustasid varem magama minna, kui tavaliselt. Telefonis ei saanud ju olla. Kui aku saab tühjaks ja elekter tagasi ei tule. Kuidas nad, siis hommikul üles ärkavad. Samas vahel ongi hea varem magama minna. Mina järgisin laste eeskuju ja läksin samuti varem magama. Kuidagi pikk ja väsitav päev oli. Selleks ajaks oli elekter ära 9 tundi.

Lisaks jääb mulle arusaamatuks, kuidas on selline pikk katkestus võimalik. Külmkapp hakkab pikapeale sulama ja toit riknema. Vaadates hindasid, siis ei taha midagi niisama ära visata. Samuti on talv kätte jõudnud st tube on vaja kütta. Meie majas on elektriküte. Õnneks olen mina kõige suurem külmavares.

Peeter tuli peale mind magama ja selleks ajaks elektrit ei olnud. Hommikul ütles Gregor, et tema ärkas kell 03.00 ja, siis oli elekter. Ta ärkas selle peale, et toas tuli põles 😁. Seega oli elekter ära ca 13 tundi. Mul igatahes ei ole sõnu. Maksame kallist hinda elektri eest ja, siis peame tunde ilma olema. Oleks, siis etteöeldud või kuskil mingi info olnud. Mitte mingit infot. Ma siiralt loodan, et selline olukord ei kordu.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.