Festa major.

See nädal on linnas, kus lapsed koolis käivad ja Peeter tööl festa major. Festa major on kõige olulisem või peamine pidu või festival, mis toimub kord aastas mõnes naabruskonna alevis, külas või linnas. Traditsiooniliselt meenutatakse sellega ajaloos või traditsioonis olulist sündmust.

Suured festivalid on kogukonna kohtumispunktiks. Need toimuvad tavaliselt ühiste paikade – väljaku, kohviku või kiriku – ümber ja kinnitavad ühistele sümboolsetele viidetele tuginevat kollektiivset identiteeti.

Kolmapäev ja neljapäev on ametlikud vabad päevad. Lastel on koolis poolt vaba päev ja Peeter võttis puhkusepäeva. Kui on võimalik 5 päeva puhata, siis tuleb seda ära kasutada. Ja panna paika plaan, misa teha. Marlen teatas, et tema magaks kõik päevad 🤣. Ilmselgelt ei ole hea plaan. Viisaka inimesena kuulan ma teiste ideed ära ja, siis tulen oma plaaniga välja. Nii läks ka seekord.

Lastel oli plaanis see nädal kõrval olevasse linna lõbustusparki minna. Iga aasta fiesta majori ajal on seal lõbustuspark. Atraktsioone on ca 20 ringis (kuskil poole nende vanusele sobivad), üks pilet maksab 4 euri. Seega, kui mõlemad lähevad läheb päris kalliks. Nagu ikka suutsin ma selle plaani ümber lükata. Täiesti juhuslikult vaatasin Lidl äppis nende poolt pakutavaid soodustusi. Seal on näiteks booking -25%, erinevad teemapargid, tanklad jne. Mina leidsin Port Aventura World pakkumise, -35%. Kuna lapstele tuleb täiskasvanu pilet osta, siis täiesti hea pakkumine. Tegemist on ühe Euroopa suurima lõbustuspargiga. Seal on üle 40 atraktsiooni. Mis seal täpselt on, saame homme teada. Me ei ole seal siiani käinud. Kuigi mööda oleme korduvalt sõitnud. Ja alati on olnud plaanis minna. Lapsed jäid plaaniga nõusse, ega neil valikut polnud 😁. Homme veedame päeva seal ja eks näis, kas tahame veel minna.

Neljapäevast laupäevani oleme mereääres. Mis me seal teeme, selgub kohale jõudes. Puhkame ja naudime, ega koguaeg peagi midagi tegema. Vahel on lihtsalt hea kodust ja tava rutiinist välja saada.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.