Blondiin tanklas.


Vahel autoga sõites käib pin ja ekraani peale tuleb tankurimärk. Täiesti ebameeldiv üllatus igakord. Poodi minnes käis jälle on, esimest kord pinises eelmisel päeval. Kuna see juhtus koju jõudes otsustasin seda ignoreerida. Seekord see enam ei aidanud ja nii ma tanklasse läksin. Nagu ikka oli seal järjekord, kui ma leidsin vaba tankuri.

Läksin automaati maksma. Millegipärast need automaadid ei hakka alati kohe tööle. Nii läks ka seekord ja kogu protseduuri lõpus tuli error ette. Mis teha, tuli uuesti alustada. Kaart masinasse, sisestasin summa millest eest tahtsin kütust. Seejärel valisin kütuseliigi ja tankurinumbri. Kõige viimasena kaardi pin ja läksin tankima. Võtsin püstoli panin paaki, vajutasin ja ei midagi. Ei saanud aru, mis juhtus. Püstol tagasi ja proovisin uuesti. Ikka midagi. Ometi tankuri peal näitab minu summat. No ja, siis sain aru, milles on probleem. Ma valisin makstes vale kütuse. Minu auto sõidab bensiiniga, mina maksin diisli eest. Krt krt krt. Muud ma öelda ei osanud. Õnneks oli selleks ajaks tankla tühi. Kusjuures seal on alati järjekorrad. Mida ma tegema pean oli esimene mõte? Kas raha võetakse maha? Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähemal. Helistasin sõbrale, st Peetrile, et nõu küsida. Lisaks kõigele töötab ta nurga taga ja tema auto on diisel. Peeter ütles, et kui tankimist teatud ajajooksul ei alusta, siis summa kaardilt maha ei lähe. St, et ma pean lihtsalt ootama. Samas soovitas ta kõrval olevasse kontorisse minna ja neilt uurida. Nii ma teha otsustasin.

Poole tee peal nägin, et tanklatöötaja tuleb. Kuna me oleme seal tanklas aastaid käinud, siis oleme tuttavad. Ütlesin, et mul on üks mure. Mille peale sain vastuse, et ainult üks, temal pidi muresid palju olema. Kurtsin talle oma muret ja läksime tankuri juurde. Sain vastuse, et kui teatud aeg tankima ei hakka, tehing tühistatakse. Raha seega maha ei lähe. Kui ma oleks sularahas maksnud, siis oleks selle tagasi saanud. Lihtne ja loogiline. Läksin uuesti maksma ja selle peale ütles töötaja vaata, et sa õige kütuse võtad. Eks ole. Teise korraga suutsin õige valiku teha.

Ma olen aastaid tankimas käinud. Selline vahejuhtum oli minu jaoks esmakordne. Ma olen aastaid diisliga sõitnud ja järelikult tegin valiku nö vanast harjumusest. Samas oli mul mõttes ka see, et vaja kiiresti poes ära käia ja jalgpalli ajaks koju jõuda. Ühesõnaga, kes teeb sellel juhtub. Peaasi, et liiga tihti ei juhtuks.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.