Majonees

Juba mõnda aega, kui mul viitsin teen ise majoneesi. Ma millegipärast arvasin koguaeg, et see on keeruline protsess. Ei ole, täiesti lihtne. Ja mis peamine, maitse on kordades parem. Samuti on võimalus valida, kuidas ja millega maitsestada. See muidugi ei tähenda, et ma poest majoneesi enam ei osta. Üldiselt on purk või paar tagavaraks. Vahel kiiruga hea võtta. Läksin tänagi võtma, aga ilmnes, et ühtegi purki ei ole. Poodi ma sellepärast minema ei hakka. Nii tuligi ise teha.

Koostisosad:

Päevalilleõli 200 ml

Muna 1 tk

Sinep 1 tl

Küüslauk

Sidrunimahl

Kõige tähtsam majoneesi valmistamise juures on, et kõik ained oleksid toatemperatuuril. Tund aega varem võtan muna ja sinepi külmkapist välja. Õli on koguaeg väljas. Seejärel võtan saumiksri kannu panen põhja muna ja sinepi, lisan õli. Panen saumiksri sinna ja hakkan vahustama. Kohe hakkab segu paksuks muutuma. (Kui ei lähe paksuks, siis ei ole koostisosad õigel temperatuuril. Mul ükskord juhtus nii ja tuli ära visata.) Seejärel lisan küüslaugu ja sidrunimahla. Natuke vahustada ja ongi valmis.

Säilitan külmkapis purgis.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.