Kvaliteedikontroll.
Laupäev on küpsetamisepäev. Panin taina kerkima, tegin tavalise pärmitaina. Retsepti olen eelnevalt jaganud, seega ei hakka hetkel lisama. Täna on plaanis teha liha-, kartulipirukaid ja kreemisaiu. Lihapirukate täidis:
Hakkliha 500 gr
Sibul 1 tk
Küüslauk 5 küünt
Maitseained
Kreemisaiad:
Piim 100 ml
Vahukoor 200 ml
Suhkur 100 gr
Vaniljesuhkur 2 tl
Tärklis 2 spl
Munad 2 tk
Munad vahustada suhkrutega, lisada tärklis. Piim, vahukoor kuumutada keemiseni. Lisada munadele pidevalt segades. Seejärel kuumutada paksenemiseni.
Hakkasin mina kartulipirukate täidist tegema. Olgu öeldud, et pole neid enne teinud. Eilsest jäi kartuleid järgi ja mõtlesin, kuidas need ära kasutada. Vaatame kas sünnivad süüa 😁.
Kartulipirukate täidis:
Keedetud kartulid
Piim
Riivitud juust
Petersell
Kartulid purustada, lisada piim, juust ja petersell.
Gregor tuli kööki, mina olin seljaga tema poole. Tundsin, et ta teeb midagi, kuidagi vaikseks jäi. Vaatasin ja tema proovis keedukreemi. Järgmisena teatas ta, et proovib hakkliha. Ühesõnaga mul oli köögis kvaliteedikontroll 😂. Nii peabki ühes õiges köögis olema. Keegi, kes kiidab tehtud. Pirukate tegemise ajal käis Gregor uuesti kvaliteeti kontrollimas. Ise öeldes, et ta on kvaliteedikontroll.
Ahjust välja võttes teen ma pirukad märjaks ja seejärel panen rätiku peale. Pirukad jäävad alati pehmed ja saavad kiirelt otsa.
KartulipirukadLihapirukad
Kreemisaiad
Kommentaarid
Postita kommentaar