Streik.

 Mingi aeg tagasi hakkas laste kool, roheliseks kooliks. Vanematele saadeti selle kohta kiri ja seletati, mis ja kuidas.

Meie koolis peavad lapsed ise söögi ja joogi kaasa võtma. Kõigepealt keelati plastik pudelite kasutamine. Jah ma saan aru, et need on loodusele kahjulikud. Meie lapsed kasutavad ühte pudelit korduvalt. Kunagi neil olid korduv kasutavad pudelid, aga need ei meeldinud neile. Seega ei pidanud me vajalikuks uusi osta.

Järgmine punkt puudutas võileibasid. Siin on populaarne, et võileib pannakse fooliumisse. Ka selle kasutamine keelati ära. Selle asemel soovitati riidest võileivahoidjat. Me vaatasime neid ja suhteliselt mõttetud. Kataloonia valitsus otsustas koolides neid tasuta jagada. Kui võileib sinna panna, siis on võimalus, et sisu jookseb välja. Kõik sõltub, mis võileib teha. Gregor teeb nagu kohalikud. Pikksai + oliiviõli + juust (sink, tomat). Väga maitsev võileib tuleb. Gregor kasutab fooliumit, Marlen majapidamispaberit. Karpe, kotte nad vedada ei viitsi.


Kooli õuest võeti ära prügikastid. Kuna lapsed ei tohi fooliumpaberit ja ühekordseid pudeleid kasutada, siis ei teki ka prahti. Absurdsuse tipp!!! Huvitav kuhu, siis pabersalvrätikud, kommipaberid jne peab viskama. Kas maha viskamine on parem? Me nö huumoriga kodus soovitasime, et viige kõik praht direktori kabinetti. Igatahes mingi aeg hiljem toodi prügikastid tagasi.

Nö roheline mõtteviis eeldab ka vähema paberi kulutamist. Vanematele saadetakse infot paberi peal. Nüüd on jõutud lõpuks e-mailini. Lastele prinditakse virnade viisi erinevaid koolitöid. Kuigi võiks need kõik arvutis teha.

Kui ma alguses olin nö nende plaaniga nõus, siis peagi see muutus. Selle põhjuseks oli raamat. Ühesõnaga oli Gregoril koolis raamatut vaja ja meil oli see olemas. Ma ei mäleta kas pidi katalaani või hispaania keeles olema. Meil oli vales keeles. Ütlesin Gregorile, et ta küsiks õpetajalt kas tal võib nö vales keeles olla. Raamatu sisu on olenemata keelest sama. Õpetaja ütles, et ei tohi. Nii tuli sama raamat, teises keeles juurde osta. Kas see pole mitte raiskamine? Minu meelest on ja peale seda ei pea ma seda kooli roheliseks.

Eelmisel aastal hakkasid suuremates klassides streigid. Õigemini nad on koguaeg olnud, lihtsalt Marlen alustas eelmine aasta. Streik kestab ühe päeva ja see päev kooli ei toimu. Kusjuures vanem peab kirjaliku nõusoleku selleks andma. Jälle kord paberi raiskamine. Aasta jooksul tuli neid streike kokku vist 5. Nüüd tulid mõlemad koju ja teatasid, et see nädal algab streigihooaeg. Teemaks pidi seekord olema kliimasoojenemine. Ma ei saa aru, kuidas nad kodus olles kliimasoojenemise vastu võitlevad. Minu meelest on see lihtsalt vabapäev. Lastevanemate koosolekul küsiti streigi kohta. Kõigile jääb arusaamatuks, miks streigi nime all on hoopis vaba päev. Õpetaja ei osanud midagi selle peale öelda. Vaatame mitu päeva see õppeaasta kokku streigitakse. Järgmise streigini.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.