Kodune meekook.

Kui abikaasal on sünnipäev, siis tuleb kooki teha. Seekord tegin meekooki, polnud ammu teinud. Tegin selle retsepti järgi, täitsa söödav tuli.

Põhja koostisained:

8-kihiline kook umbes 10–12 tk

• 170 g mett

• 100 g suhkrut

• 120 g võid

• 1 tl soodat

• 3 L-suuruses muna

• 1/4 tl soola

• 1–2 tl vaniljesuhkrut

• 460 g jahu

• soovi korral 1 tl kaneeli

• 50ml piima immutamiseks (mina ei kasutanud)

Kreemi koostisained:

• 1000 ml vahukoort (mina kasutasin Kreeka jogurtit)

• 500 g maitsestamata toorjuustu

• 1 tl vaniljesuhkrut (soovi korral)

• 4–5 spl suhkrut (võib asendada meega)

Valmistamisõpetus

1. Pane paksu põhjaga potti või, suhkur ja mesi ning lase keema, keeda minut või kaks ning keera kuumus maha.

2. Sega 1 tl soodat segusse ning sega pidevalt, et meesegu maha jahutada (segades muudab meesegu värvi ja muutub järjest tumedamaks, mis on normaalne), sega kuni segu enam ei kerki.

3. Klopi lahti munad ning sega jahtunud meesegusse, kuni värv on veelgi tumedam.

4. Sega jahukogus soola, vanilje ning kaneeliga. Seejärel sega jahu kolmes osas mee ja munaseguga, kuni segu on paks ja pisut kleepuv.

5. Kui tainas on vedel, võib sellele veidi jahu lisada.

6. Sega tainast rahulikult (ära sõtku).

7. Aseta tainas 30 minutiks külmutuskappi, pärast on seda kergem lahti rullida.

8. Jaga tainas kaheksaks võrdseks osaks ja rulli lahti ning küpseta iga plaati eraldi umbes 5 minutit 170-kraadises eelsoojendatud ahjus.

9. NB! Jälgi, et tainas oleks kuldpruun ja pehme, mitte krõbe!

10. Kreemi tegemiseks sega toorjuust suhkru või meega. Soovi korral lisa vaniljet.

11. Vahusta vahukoor keskmise paksusega vahuks.

12. Sega vähehaaval vahukoor toorjuustuga. Nii ei tule segu tükiline, vaid ühtlane.

13. NB! Ära kasuta mikserit kreemide kokku segamisel, sest nii muutub segu paksemaks ja ei niisuta koogi kihte.

14. Lase taina kihtidel jahtuda ja aseta alusele, niisuta igat plaati piimaga ning aseta 1/8 kreemist plaadi keskele.

15. Aseta peale uus kiht, vajuta kuni kreem on ühtlaselt äärteni ja korda kuni viimane kiht valmis.

16. Pane kook külma vähemalt 8 tunniks, veel parem kui kogu ööks.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Lihtsalt üks jutt.

22.04.2016