Jälle küpsetasin.

 Kuidagi täiesti iseenesest on kujunenud, et laupäev on küpsetamiseks. Väljaarvatud laupäevad, kui me kodus ei ole nt korvpallimäng on. Muidu enam vähem on traditsioon, et tainas kerkima ja mõtlema, mida seekord teha. Täna on jälle laupäev ja nii ma taina kerkima panin. Tainasse läksid järgmised koostisosad, koguseid ma ei tea, kuna tegin silma järgi. Tavalist pärmitainast oskavas kõik teha ja internet on retsepte täis.

Pärm

Suhkur

Sool

Leigevesi, mina ei kasuta piima. Taina maitsele vahet ei jää.

Jahu

Tainas kokku segatud jätsin ta kerkima. Kerkis ca 2 tundi.

Plaanis on teha pizzat ja kreemisaiu. Selleks praadisin hakkliha sibula, küüslaugu ja maitseainetega. Panin taina plaadile määrisin pealt tomatipastaga. Seejärel läks hakkliha, oregano maitse jaoks, suitsupeekon, sink, tomatid. Rohkem ei lisanud midagi. Igaüks saab kasutada endale meelepäraseid toiduaineid. Pizza läks ahju 200°, lõpuks lisasin mozzarella juustu. Kui juust oli pealt pruun võtsin välja ja raputasin peale oreganot.

 Keedukreemi jaoks läheb vaja:

Vahukoor 200ml

Piim 100ml

Munakollane 2tk

Suhkur 40gr

Vanillisuhkur 1sl

Tärklis 2sl

Munad vahustan, lisan suhkrud ja tärklise. Piima ja vahukoore kuumutan keemiseni. Seejärel niristan munade hulka, pidevalt segades. Panen saadud segu potti tagasi ja kuumutan paksenemiseni. Keeta ei tohi. Ma olen seda retsepti aastaid kasutanud, kiire, lihtne ja alati õnnestub. Edasi rullisin taina, tegin ruudud, lisasin keedukreemi, nurgad kokku ja ahju. Ahi oli 200°, küpsetasin kuni olid pealt pruunid. Hiljem panin peale tuhksuhkrut. Head isu!!!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.