Seiklemas.

 Reedeõhtu kell on natuke 6 läbi, kui Peeter helistas.

„Kas sa Prantsusmaale tahad minna?“ Oli küsimus.

„ Mis, kus, millal, kellega?“ Oli vastus.

Tuli välja, et neil üks auto on vähe katki ja vaja see koju saada. Vahel juhtub, et autodel tekivad tehnilised probleemid. Ja, kui on võimalik ja otstarbekas käib Peeter neid lahendamas. Üldiselt juhtub seda suhteliselt harva. Täna näiteks juhtus. Koht, kus auto katki läks on natuke enne Prantsuse piiri, tegemist on viimase külaga Hispaanias. Sinna sõit võtab aega 2h 30 minutit, kilomeetreid on ca 200. Tee selle eest on seda sõitu väärt. Tegemist ei ole kiirteega, vaid tee kulgeb mägede vahel. Mäed, metsad, järved ja hästi palju kurve. Uh pea hakkas ringi käima.

Kodus ära minnes näitas termomeeter 34°. Selline jahedam suveilm, vahelduseks. Mingi hetk mägedes olles oli tunda, kuidas temperatuur langes. See oli koht, mis pani mind oma riietuse peale mõtlema. T-särk, lühikesed püksid ja paljad varbad. Peeter ütles, et ülemus oli öelnud, et seal kuhu lähme on soe. Olgu öeldud, et tegemist on nö külma piirkonnaga. Seal asuvad näiteks suusakuurordid ja temperatuurid on madalamad aastaringselt. Mul oli kodunt lahkumisega nii kiiret, et ma ei jõudnud selle peale mõelda 🤣. Kõike ei jõua alati teha. Igatahes peale seda, kui viimasest tunnelist, mis oli 5 km pikk välja saime ootas meid ees udu. Jah, just tihe udu nii, et kohati ei näinud midagi. Autos läks jahedaks, soojendust sisse ei pannud. Järgmisest linnast läbi sõites tundsin ennast suvitajana. Kõik inimesed olid pikkade riietega. Hea, et ma autos istusin neil oleks mind nähes külm hakanud.

Seal kus auto ootas oli natuke soojem. Peetril oli tööjope autos ja selle ma selga panin. Nägin nagu tola välja, aga ma ei lasknud ennast sellest segada. Koht oli ilus, ümberringi mäed ja mäetipud udus.

Auto sai liikumiskõlblikuks ja tagasi tee algas. Selleks ajaks oli pimedaks läinud ja mingi hetk hakkas sadama. Kitsad kurvilised teed, vihm, vastutulevad autod. Ei olnud just meeldiv sõit. Kuid saime hakkama. Kuigi vahepeal hakkasid auto pidurid ( Peetri töö autol) imelikku häält tegema. Täitsa tore teadmine, kuskil mägisel kõveral teel. Üks hetk jäi imelik hääl järgi, ju said pidurid ise korda. Koju jõudsime hilja-vara, kell oli peaaegu pool kaks. Vot selline tore õhtu.


















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.