Dr. Google

 Ütle mulle, kus sul valutab ja ma ütlen sulle, millised probleemid sul on.

Nagu näha, siis arstide peale pole mõtet loota. Õnneks on olemas dr. Google ja tema aitab alati. Ei pea panema aega kinni, ega ootama. Doktor, kes on valmis alati ja kõikjal aitama. Üldiselt peab hea tervis olema koos tugevate närvidega, et tava arsti juures käia. Mul hetkel puuduvad need omadused 🤣. Seega googeldasin ja leidsin midagi huvitavat. Kas või, kui palju selles tõde või abi on ma ei tea. Kuid kaotada pole midagi. Püüan ennast antud nõuannete järgi ravima hakata. Enam hullemaks minna ei saa. Või saab? 

Psühhosomaatiline häire (mis tuleb vanast Kreeka sõnast : psyché = vaim ja soma = keha), on isiksusehäire, mille puhul vallanduvad nii kehalised, kui vaimsed sümptomid.

Psühhosomaatilise põhjuste alla käivad hirmud, emotsioonid, emotsionaalsed blokeeringud tervise suhtes. Hiina traditsioonilise meditsiini järgi, inimese tunded ja emotsionaalne stress võivad vallandada somaatilisi haiguseid.

Millised on siis haiguste psühhosomaatilised põhjused?

Ütle, kus sul valutab ja vaata ise järgi!

Pea

Kui sul on probleeme sagedaste peavaludega, siis võivad nad tulla valest mõtlemisest või liigsest infost. Kõige intellektuaalsemad ja ratsionaalsemad inimesed unustavad tihti oma emotsioonid ja tänu sellele tekivad ka peavalud. Kui su peavaludele pole leitud meditsiinilist põhjust, siis võib su probleemiks olla ka madal enesehinnang, hirm ja kartus, liigne enesekriitika või muud peidetud probleemid.

Juuksed

Kui su juuksed on läinud varakult halliks või kui su juuksed langevad välja ja on tuhmid, siis võib see viidata liigsele stressile, lootusetuse tundele või siis hoopis perspektiivide puudumisele. Juuksed, eriti naiste juukseid, peetakse elujõu sümboliks.

Juustega seotud probleemid võivad alguse saada, kui inimene elab pidevas stressis. Selleks, et sellest üle saada, tuleb õppida ennast armastama ja uskuma rohkem iseendasse. Mõnikord on juustega seotud probleemid seotud ka uhkuse, liiga suure ego ja kibestumustundega.

Kael

Kael on kehaosa, mis seob omavahel mõistust (pead) ja tundeid (keha). Kaelaga seotud probleemid viitavad mõistuse ja tunnete vahelisele konfliktile. Metafüüsiliselt võib kaela pidada sillaks, mis seob omavahel materiaalsust ja spirituaalsust.

Kaelaga seotud probleemid on seotud üldise pinges olekuga. Inimene kardab pead keerata, sest ta ei taha kuulda tõde oma selja taga. Ta eelistab olukorda ignoreerida, selle asemel, et probleemiga tegeleda.

Silmad

Lühinägevus: hirm tuleviku ees ja teadmatus.

Kaugelenägevus: raskus elada praeguses hetkes. Selline inimene mõtleb liiga palju enne otsuste vastuvõtmist ja tegutsemist ning on võimetu analüüsima situatsiooni terviklikuna.

Värvipimedus: võimetus leida rõõmu. Tähtis on ka see, millist värvi teadvus ignoreerib.

Glaukoom ehk rohekae: inimene võib kannatada minevikus leidnud sündmuse tõttu, mida ta andestada ei suuda.

Hambad

Inimestel, kes ei suuda otsuseid vastu võtta, on sageli hammastega probleeme. Sa kardad analüüsida olukorda. Kui sul on probleeme mälumisega, siis viitab see sellele, et olukord on sinu jaoks talumatu.

Ülemised hambad viitavad sinu oskusele otsuseid vastu võtta, alumised hambad aga on seotud vastutustundega. Vasakule poole jäävad hambad on seotud isiklike probleemidega, paremad jälle suhtlemisprobleemidega.

On ka neid, kes usuvad, et vasak kehapool peegeldab probleeme emaga, parem kehapool jälle viitab probleemidele isaga.

Suu

Suuga seotud probleemid, nagu stomatiit ehk suupõletik, on seotud halva käitumisega. Keelde hammustamine on karistus selle eest, sa liiga palju rääkisid. Põske hammustamine viitab ärevusele ja varjatud saladustele.

Suu on kehaosa, mida seostatakse uute ideedega leppimisele.

Seljavalu

Selg sümboliseerib elu sammast. Seljaga seotud probleemid võivad viidata moraalse toe puudusele. Inimene võib uskuda, et mitte keegi teda ei armasta ja hakkab oma tundeid varjama.

Alaselg

Alaselg on seotud tülide ja süütundega. Kogu tähelepanu on keskendunud minevikule. Alaseljaga on seotud ka materiaalsed hüved, raha, elukaaslane, kodu, lapsed ja töö.

Liigesed

Liigesevalud võivad viidata pikemaajalisele kibestumusele. Inimene nõuab endalt liiga palju. Artriit aga viitab inimesele, kes on enda liiga kriitiliselt häälestatud.

Põlvedega seotud probleemid viitavad liigsele uhusele, jonnakusele ja tagasihoitud hirmudele ning nõrkusele.

Ülekaal

Kui inimesel on raskusi üleliigsetest kilodest vabanemisega, siis peab ta vaatama üle oma sisemise maailma. Organism kasutab sageli üleliigset rasva selleks, et kaitsta end vaenuliku keskkonna eest. Inimene võib tunda suutmatust midagi ette võtta oma elus. Liigsed kilod võivad ka olla märgiks tagasihoitud soovidest ja eesmärkidest, mida sa pole ellu viinud.

Magu

Maoga seotud probleemid on tihti seotud stressi ja negatiivsete emotsioonidega. Hiina meditsiini järgi tekivad maoga seotud probleemid ebakindlusest elus ning samuti lootusetuse ja kurbuse tundele.

Maokõrvetised võivad olla seotu alaväärsustunde, kartuse ja turvatunde puudumisega.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.