Vaheaeg.

Peagi on saabumas lastevanemate kõige hullem aeg. See tähendab varsti hakkab suvevaheaeg. Ja see kestab tervelt 3 pikka kuud. Laste arvates vähe, vanemate arvates liiga palju 😄.

Kohati ma isegi ootan, et vaheaeg hakkaks. Vähemalt ei pea igapäev neile koduseid ülesandeid meelde tuletama. Samuti ei pea muretsema kas kõik sai õpitud ja vajalikud asjad kaasa. See on ka ainukene põhjus.

Oma lapsepõlvest mäletan ma seda, et vaheajad veetsin maal vanaisa- vanaema juures. Need olid ilusamaid ajad minu lapsepõlves 😍. Kuigi tuleb tunnistada, et sellel ajal ei osanud ma seda alati hinnata. Tagasi mõeldes olen õnnelik, et sain maal olla. Viibida palju värskes õhus, süüa puhast toitu, ise peenrast värsket võtta. Loomadega toimetada. Tüütumad tegevused oli rohimine ja korjamine. Kuid need said ka tehtud. Ma võiks pikalt oma mälestusi siin heietada.

Tegelikult tuleb suvi kuidagi üle elada. Jah, just sõnaotseses mõttes. Lastele tuleb mingi tegevus leida. Ma ei tea siiani, kas Marlen saab suveks tööle või mitte. Ja see ajab mind täiega närvi. Aeg läheb ja lennukipilet oleks vaja osta. Üldse tahaks ma mõlemad lapsed suveks ära saata. Ma võin täiesti ausalt öelda, et ma vaja neist puhkust. Kõlab koledalt, aga nii see on. Viimased aastad pole me Eestis käinud ja seega oleme koguaeg koos olnud. Ja ma tunnen, et ma olen väsinud ja vaja omaette olemise aega. Ma ju võin ausalt öelda, kuidas ma tunnen või mitte?

Samas on lapsed alati meiega olnud ja neid kuhugi jälle saata ei taha. Kui on oma silma all, siis näed vähemalt mis nad teevad, või kuidas käituvad. Üks aasta me jätsime nad suvel Eestisse. Peab ütlema, et nad said hästi hakkama. Meist nad puudust ei tundnud 🤣. Kui helistasime, siis polnud neil aega meiega rääkimiseks. Meil selle eest oli kodus rahu, vaikus ja puhtus/kord. Seega ma tunnen, et vajan taaskord seda kõike. Ma eeldan, et meil õnnestus nad vanavanemate juurde saata. Neil oleks heameel lapsi näha ja nendega koos olla. Kuid kas on viisakas oma lapsi kellegile peale suruda? Ma ei tea. Mul puudub ettekujutus, kuidas antud teema lahendada. Seega võtan päev korraga ja loodan parimat.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.