Unistused!

 Igal inimesel on unistused. Kellel suuremad, kellel väiksemad.

Vahel unistused täituvad, vahel mitte. Vahel tuleb lihtsalt kannatlik olla. Vahel me jagame teistega oma unistusi, vahel mitte.

Minul on kaks suuremat unistust ja need on mul juba pikaaeg olnud. Täituda ei taha neist kumbki. Tihti tundub, et unistuseks need jäävadki. Kuid ma püüan siiski positiivselt mõelda.

1. Minu esimeseks unistuseks on siit ära kolida. Hea küll see unistus on kõigil teada. Ma olen sellest elust siin tüdinenud. Kohati tekitab see minus klaustrofoobiat. Ma tahan kohe rannikule lähemale. Ma tahan kohta, kus elu käib. Siin tundub, et elu seisab paigal. Midagi teha ei ole, kuhugi minna samuti mitte. Rannikul olememata kohast elu käib. Seal on rohkem õhku, temperatuurid on teised. Just vaatasin, et praegu on rannikul ca 8° jahedam, kui meil. Mulle soe meeldib, aga hetkel mitte. Talvel on rannikul ca 8° soojem. Talv meie piirkonnas on jahe, külm mulle ei meeldi üldse. Ma koliks kasvõi homne päev, kui teaks, et saame tööle. Nii lihtne see ongi. Mul pole vahet kuhu rannikule, piirkonna osas olen vähenõudlik.

2. Ma usun, et see on paljude inimeste unistus. Ma tahan päris oma kodu. Me oleme siin ümbruses erinevaid kortereid vaadanud. Kuid ma ei taha siia. Mulle tundub, et siia ostes ei koli me kunagi siit piirkonnast ära.

Üheks põhjuseks miks me pole midagi ostnud on raha. Selleks, et laenu võtta peab olema 20-30% sissemaksuks. Ma võin ausalt öelda, et meil ei ole sellist raha kuskilt võtta. Ja abi ei ole kuskilt loota. Me ei ole kumbki Peetriga kuld lusikas suus sündinud. Kõik oleme, mis meil on oleme ise saavutanud. Olemegi harjunud ise hakkama saama. Kuna see on ainuke võimalus. Samas ei lähe me kellegi käest abi ka küsima. Ikka ise! Jah me saaksime osta mingi odava, kappremonti vajava korteri. Kuid sel juhul on remondi jaoks raha vaja. Lisaks võtab remont aega ja seni peaksime kahe koha eest maksma. Mis on topelt kulu. Me eeldaksime, et saaksime sellise koha, kuhu saaks kolida ja vaikselt remonti tegema hakata. Tegelikult tahaks üldse maja, mul on naabritest täiesti kõrini. Tahaks rahu ja vaikust.

Miks meil pole sissemaksuks raha? Lihtsalt ei ole. Ühest palgast ei anna piisavalt kõrvale panna. Samuti ei ole siinsed palgad nii suured. Eestis kõik arvavad, et siin makstakse väga hästi. Ei maksta, me teeniks Eestis rohkem. Hetkel on kogu elu nii kalliks läinud, et üldse on keeruline hakkama saada. Seega see unistus jääb selles elus täitmata. Kõige tähtsam on see, et pere on koos. Muu ei olegi tähtis!!!

Ma võiks sellel teemal veel pikalt kirjutada. Kuid see ei anna mulle midagi. Pigem pea püsti ja edasi. Lootust ei tohi kaotada ja unistama peab suurelt. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.