Püha.

 Aasta kõige hullem püha sai läbi. Hea küll täna on veel püha, aga kõige hullem osa on läbi.

Hispaanias tähistatakse San Juani, nö kohalik jaanipäev. Esimesed aastad siin olles veetsime selle alati külas. Kuna lapsed tahtsid sõpradega koos olla. Nüüd oleme käinud ka rannikul ja võin öelda, et erinevus on sees. Tegelikult pole vahet, kus kohas, see püha mulle siin ei meeldi. Lapsed selle eest on vaimustuses.

Laste jaoks teeb asja huvitavaks see, et antud pühal saab pauku teha. Ja, just kõik loobivad paugutajaid. Nii vist on nende nimi. Appi, ma ei tea kuidas õige nimi on. Igatahes erineva suurusega paugutajad, ühest otsast pannakse põlema ja visatakse eemale. Vastavalt paugutaja võimsusele tuleb pauk. Osad on eriti tugevad ja kõrva kuulmine kaob alati. Osad teevad väikse- vaikse paugu, osad helendavad jne. Ma eeldan, et suutsin põhimõtte selgeks teha. Mulle need paugutajad absoluutselt ei meeldi ja seepärast see püha ka ei meeldi. Kuskil väljas olles pead koguaeg vaatama, kus kohast järgmine pauk tuleb. Uhh. No ei ole meeldiv. Pärast on pea paks sellest, kõrva kuulmine läinud ja kopsud tossu täis. Milleks peab sellist asja tegema? Olgu öeldud, et aastavahetusel on täpselt 0 raketti ja ilutulestikku.

Sellel aastal ostsime Gregorile vajalikud paugutaja varakult. Miks üldse peab seda jama ostma? Laps tahab ja, kuidas ta läheb sõpradega välja tühjade kätega. Siiani oleme viimasel päeval ostmas käinud. Poes on alati järjekord. Seekord oli pood täis teenindajaid ja meie olime ainukesed kliendid. Vot! Teenindajad olid ise ka imestunud, et inimesi ei ole. Kindlasti viimasel päeval oli pood rahvast täis.

Mina teatasin, et mina kodust välja ei lähe ja katsun selle paugutamise kuidagi üle elada. Gregor läks sõpradega välja ja vaikus. Mitte ühtki pauku ei ole. Mõtlesin, et ju on vara ja lapsed pole veel väljas. Mingi aeg hakkasid meie maja kõrvalt paugud. Vaatasin aknast ja ilmnes, et oma poeg sõpradega. Leidsid ka koha, kuhu tulla. Saatsin talle sõnumi ja käskisin mujale minna. Läksidki. Kogu asja juures oli huvitav see, et väga vähe oli paugutamist. Eelnevatel aastatel hakkab nädal varem pihta ja nädal peale püha lõppeb. Õigel päeval paugutakse terve õhtu ja pool ööd järgi. Seekord õhtul natuke oli ja pärast seda vaikus. Täiesti uskumatu. Mis see aasta juhtus? Me ise jõudsime kahele otsusele: inimestel pole raha või tuleoht. Arvestades, kui kalliks kõik on läinud, siis lihtsalt igast jama ei osteta. Tuleoht on siin samuti aktuaalne teema. Kuigi see on minu meelest alati teema. Suvel kuumal ajal paugutada. Hea on, et midagi põlema ei ole pandud. Ma ei kurda, mulle see vähene paugutamine sobis. Oleks võinud veel vähem olla. Nüüd hakkame jõule ootama!!! Head jaanipäeva!!!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.