Lapsed!

Lapsed ja tehnika, need kaks asja ei sobi kokku. Lastel peaks olema keelatud kasutada tehnikat, kuni nad ise teenima hakkavad.

Aastate jooksul on lastel olnud mitmeid tahvelarvuteid. Üllataval kombel on tervelt üks terve. Ülejäänud on katki läinud. Kusjuures ise lähevad 🤣. Hea küll mõnele on nad ise kaasa aidanud. Üks tahvelarvuti läks katki, kuna lapsel oli see joostes käes ja ta kukkus. Loomulikult tuleb tahvelarvutiga joosta.

Laadijad on teine asi, mis katki läheb. Gregor lõhkus 3 laadijajuhet järjest ära. Kuidas see juhtus, kes teab. Nüüd on meil temaga üks juhe. Tahtsin endale uue juhtme osta, aga poes ei olnud. Jah, just seda mida vaja ei olnud. Paar nädalat tagasi alles ostsime ja, siis oli neid piisavalt. Ja nüüd lihtsalt ei ole. Täiesti uskumatu.

Viimane ja kõige „andekam“ oli Marlen. Nimelt kukkus tema telefon wc potti. Uskumatu. Ta läks wc ja telefon oli püksi taga taskus. Nojah ja sealt ta potti kukkus. Kuna meil oli lõunaune aeg, siis ei öelnud Marlen midagi. Ta läks hoopis linna sõpradega kokku saama ja võttis telefoni kaasa. Mingiaeg hiljem saatis ta sõbranna telefonilt mulle sõnumi ja rääkis, mis juhtus. Telefoniga teha ei saa midagi. Pilt tuleb ette, aga see on ka kõik. Õhtul panime telefoni riisi sisse ja loodame parimat. Kuigi aega oli liiga palju mööda läinud. Eriti lootust ei ole, et telefoni kasutada saab. Järgmisel hommikul ei olnud midagi muutunud.

Meil on üks vana telefon kapis ja nii me selle laadima panime. Vähemalt saab helistada ja sms saata. Internetis saab olla tahvelarvutis või arvutis. Ise sai jamaga hakkama ja nüüd peab kannatama.

Nii palju, siis minu kokkuhoidmisest. Oleme millalgi sunnitud Marlenile uue telefoni ostma. Ootamatu ja täiesti mitte vajalik ost. Meil oli tuleviku plaanis, et mõlemad saavad uued telefonid ( Marlenil on Peetri vana, Gregoril minu vana). Kuid hetke plaani see ei kuulunud. Marlenil tuleb varsti sünnipäeva ja võib olla saab telefoni kingiks. Uh, see aasta läheb kink kalliks. Tegelikult ei taha neile üldse uusi telefone osta. Nad peavad kõigepealt neid hoidma õppima. Nagu näha, siis hetkel nad seda ei oska. Lisaks kukuvad neil telefonid tihti maha. Eks uute ostmisel saab kohustuslikuks kaante ümber panemine.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.