Muhk.

 

Me oleme, kes seda mäletab kaua mõelnud, et peaks/võiks lastele autoga sõitmist õpetada. Kord on lapsed liiga väiksed või pole sobivat autot. Aega ja tahtmist pole ka olnud. Või pole õige hetk kätte jõudnud.

Igatahes üks päev otsustasime vea parandada. Meil nüüd „uus ja uhke“ auto ja sellega võib täitsa harjutada. Mina panin autole hellitusnime Lõvikutsikas. Minu meelest auto peab nimi olema. Teised hüüavad teda loomade kuningaks ja, kes teab kuidas veel 🤣. Selguse mõttes olgu öeldud, et tegemist on Peugeot’ ga. Täiesti esimest korda sõidame antud margiga. Hetkel on kõik hästi.

No näed jälle läks teemast välja. Ma pean õppima teemas püsimise ära 2😁. Nii õnnelik laps, kes sõidutunni sai oli Marlen. Vanem laps ja temal lootust load esimesena saada. Olgu öeldud, et Marlen ei ole enne sõitmisega (rooli taga) kokku puutunud. Marlen istus rolli taha, mina kõrval istmel ja Peeter oli ukse vahel. Peetril tuleb õpetamine paremini välja. Ja nii ta hakkas Marlenile põhi tõdesid seletama. Lõpuks oli aeg auto käima panna ja praktikaga algust teha. Meil on mõlemad autod (kõik olnud) manuaalkastiga ja on ka praegused. Seega on õppimine natuke keerulisem. Kui selgeks saad, siis pole midagi keerulist. Mulle näiteks ei meeldi automaatkastiga sõita. Esimesed kohalt minekut olid, nagu arvata rasked. Kuid Marlen oli tubli ja sai hakkama. Ma ei olegi kindel kas talle meeldis või ta hoopis kartis 😁. Ühel hetkel suutis ta auto välja suretada ja mina panin peaga mööda peeglit. Selliste juhtumite vältimiseks on autos turvarihmad, aga seda ei olnud peal. Peegel oli viltu ja minu otsa ees muhk. Ma arvasin, et see läheb siniseks, aga õnneks ei juhtunud midagi. Vähemalt tulevikus on mida meenutada.

Marlenil tuli esimese korra kohta väga hästi välja. Kohalt ära minemise sai ta enam vähem selgeks. Eks peab harjutama, ega muidu kogemusi ei tule. Isegi esimese käigu vahetamine teise vastu õnnestus. Ma ju räägin alati, et kõik head asjad on emalt päritud 🤣🤣🤣🤣.

Millal järgmine tund tuleb veel ei tea. Lubade tegemiseni on mõni aasta aega. Siin saab alates 18 aastaselt teha. Kuid, kui sõit selge, siis on tal endal hiljem kergem. Minu meelest ilma lubadeta on võimatu elada. Kuskil suur linnas ei ole see jah oluline. Kuid, kui load on olemas, pole vahet kas neid läheb iga päev vaja või mitte.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.