Kurb.

 Ma ka ei õpi võiks selle peale öelda. Minu nö ma tegin nalja lõppes jälle ilma naljata. Ma olen enne samasuguseid nalju teinud ja nad kõik lõppevad ühtemoodi. Krt, et ma ka ei õpi. Lootusetu juhtum.

Selleks, et kõik ausalt ära rääkida tuleb alustada algusest. Üks päev nägin facebookis eestlased-hispaanias kuulutust. Keegi soovis osta Eesti numbritega autot. Kuna mul midagi tarka teha ei olnud, siis pakkusin meie muna (Chrysler, muna on hellitusnimi). Vastasin kõik võimalikele küsimustele ja ütlesin hinna. Peetrile ma sellest ei rääkinud. Mis ma ikka räägin, kui nagunii müügiks ei lähe. Ostja tegi omapoolse hinnapakkumise. Mulle see ei sobinud. Tänasin viisakalt ja soovisin edu auto otsingul.

Mõned päevad läksid mööda ja ta tegi uue pakkumise. Seekord oli hind vastu võetav. Ja sa kohtumiseks aeg kokkulepitud. Nüüd olin sunnitud Peetrile rääkima, mis toimub. Tekkis moment, kus me ei teadnud kas müük on õige otsus või mitte. Seda enam, et meil on teist autot ka vaja. Hakkasime müügiportaale vaatama, et mida saaks asemele osta. Teist autot on nö maja ümber sõitmiseks vaja. Seega ei pea midagi uhket ja uut olema. Mitte midagi ei ole võtta.

Mõtlesime, et vaatame kuidas kohtumine läheb ja, siis otsustame. Alati on võimalus, et ostja tuleb ja talle auto ei meeldi. Seda enam, et tegemist on vana ja kasutatud autoga. Sissejuhatuseks vihastas ostja mu välja sellega, et jäi 15 minutit hiljaks. Nagu ma olen enne öelnud, ma ei kannata hilinemist. Üldse tundus ostja mulle ebasümpaatne ja ma nägin kõiges halba. Ostjale auto meeldis ja tahtis ära osta. See oli koht, kus ma ei tahtnud müügist midagi kuulda. Me oleme munaga nii palju aastaid koos olnud. Tükk aega ei suutnud ma otsustada. Peeter leidis, et müüme ja vaatame, kuidas edasi saab.

Ma olen piisavalt palju auto ostu-müügitehinguid teinud. Kuid kõik on olnud ARK’ is. Seekord tuli internetis teha, pole enne teinud seega kõik oli uus. Kõigepealt printisin välja ostu-müügilepingu. Täitsime selle ära ja enam taganemisteed ei olnud. Ostja kandis raha üle ja järgnes kiire toiming mnt.ee lehel. Uskumatu, kui kiirelt see kõik käis. Logid sisse, valid auto millega toimingut soovid teha. Valid sobiva toimingu, sisestad uue omaniku isikukoodi, valid riigilõivu maksja ja omaniku vahetus. Kinnitad ja ongi müüja poolt kõik tehtud. Kõik kokku võttis loetud minutit. Hiljem tühistasin veel kindlustuse ja oligi kõik. Viimasena sai auto tühjaks tehtud. Uh seda kraami oli sinna kogunenud. Muna oli suur, koos paljude panipaikadega. Lõpuks oli kõik tehtud. Tegin veel munaga viimase pildi. Nii kurb on olla. Soovisime uuele omanikule kõike head, lehvitasime autole järgi ja oligi kõik. Enam meil muna ei ole 😭😭😭😭.

11 aastat 5 kuud läbisime koos tuhandeid kilomeetreid. Nii palju seiklusi ja mälestusi, palju rõõmu ja vähe muret. Täna sai meie ühine teekond paraku läbi. Head teed ja palju turvalisi kilomeetreid edaspidiseks.

Muna oli esimene auto, mis meie juurde nii pikaks ajaks jäi. Ja eks see tegi müümise raskeks. Meie jaoks oli ta pereliige. Kui paljudes kohtades me saime tänu temale käia. Kui palju me nägime. Tänu temale jõudsime siia, kus praegu oleme. Meie ühine tee oli pikk ja meeldiv. Tehnilisi probleeme oli nende aastate jooksul vähe. Kõik, mis vaja sai vahetatud. Kõik, mis liigub see kulub. Seega teenis muna meid väga hästi. Sõita oli temaga samuti mugav. Ta oli suur, ruumikas, mugavate istmetega. Seda loetelu võiks pikalt jätkata. Õnneks jäävad mälestused alatiseks meiega.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.