Kaal.

 Mida päev edasi, seda rohkem tundus, et kõik pole korras. Nimelt päästerõngas ronis pükste värvli vahelt välja. Mis viitas sellele, et tuleb kaalu peale minna. Mitte, et ma muidu seal ei käiks. Vahel uudishimust ikka kontrollin ja seejärel peidan kaalu jälle ära. Igatahes ühel hommikul võtsin julguse kokku ja astusin kaalule. Kaal kukkus karjuma, et tulge üks haaval. Uh need numbrid olid kõike muud, kui ilusad. Mulle täiesti tundub, et kaal on korrast ära. Ta lihtsalt näitab palju-palju rohkem 😆. Ei ole ju võimalik, et ma olen juurde võtnud. Nojah, eks see päästerõngas ju püüdis viisakalt sellele faktile viidata. Võib olla peaks koguaeg kandma riideid, mis ei viita paksuks minemisele? Täiesti hea idee, kuidas ma enne selle peale ei tulnud. Seega ostan endale retuusid, pikad pluusid, kampsunid ja probleemid kaovad 🤣.

Seekord otsustasin, et tuleb ennast käsile võtta. Kuna ma kaalun alati hommikul, siis asusin samal päeval tegudele. Ma üldiselt ei mõtle, et homme või mingi x päev on hea millegagi alustada. Kõike saab teha kohe ja täna. Ma olin valmis selleks, et saab raske olema. Otse vastupidi läks ja mul oli selle üle ainult heameel.

Nagu ka eelnevatel kordadel, siis ka seekord otsustasin vana plaani kasutada. See tähendab 3 söögikorda päeva, vajadusel söögikordade vahel midagi kerget. Esimese nädala kokkuvõte on see, et olen plaanist kinni pidanud. Päästerõngas ei roni enam nii palju värvli vahelt välja. Mõned söögiga patustamised on samuti olnud. Vahel lihtsalt on vaja natuke midagi keelatut süüa. Kaalu number on alla läinud ja see on positiivne.

Ma otsisin toitumise jaoks internetist ideid ja sattusin ühe toitumisprogrammi peale. Mulle nende ideed meeldisid ja seega püüan seda järgida. Muidugi ei tee ma seda 100%. Tegemist on LCHF ehk low carb high fat toitumisega ehk süsivesikutevaene ja rasvarohke dieet.

LCHF dieet tähendab, et süüakse vähem süsivesikuid ja rohkem rasva. Kõige tähtsam on aga viia suhkru ja tärklise tarbimine miinimumini. Süüa võib muud maitsvat toitu, kuni tunned, et kõht on täis, ja seejuures ikkagi kaalust alla võtta.

Põhitõed:

Sööma peab: liha, kala, mune, maapinnal kasvavaid köögivilju ja looduslikke rasvu (nagu või).

Vältima peab: suhkrut ja tärkliserikkaid toite (nagu leib, pasta, riis ja kartul).

Antud dieedis ei ole midagi rasket. Peamine on see, et toimib ja nälga ei tunne. Algul seda lugedes tundus mulle, et näiteks ilma riisita ei ole võimalik süüa. Mulle maitseb riis ja võiksin seda igapäev süüa. Kuid, kuna pole lubatud, siis jäi kõrvale. Sama teema on juurviljadega. Porgandit tahan ikka, just täna tegin porgandisalatit. Samas ei söö ma nö keelatud toiduaineid igapäev ja seega ei tohiks see suureks probleemiks olla. Üldse tahan ma kaalu langetada enda, mitte teiste jaoks. Hetkel ma näen, et asi toimib ja seega ma jätkan. Eks näis, kui kauaks mul motivatsiooni jagub 😁. Rannahooaeg ei ole kaugel, viimane aeg on valmistuma hakata. Algus on tehtud!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.