Fritüür.

 Tark ei torm on täiesti õige väljend. Kui sa midagi tahad, siis kiirustamine ei anna midagi. Tasa ja targu ja nii saab ehk tehtud. Ja, kui ei saanud, polnud vaja.

Ma ei mäleta mitu aastat jah just aastat. Igatahes oli see ammu, lapsed olid veel väikesed. Kui me mõtlesime endale fritüüri osta. Ma mäletan, et Andorras sai neid korduvalt vaadatud ja siin samuti. Kuidagi ei suutnud otsustada, milline on meile sobiv. Teenindajad kiidavad kõige kallimaid jne.

Vahepeal mõtlesime, et pole meil üldse fritüüri vaja. Võtab ruumi ja vajadusel saab potis küpsetada. Ja nii see otsimine taha plaanile jäi.

Gregor on viimasel ajal tik-tokis nähtud videote järgi kokata. Loomulikult just nende, mis eeldavad õlis tegemist. 😁. Tavaliselt teeb tema ettevalmistused ja mina küpsetan. Ma püüan igakord väita, et pole vaja seda teha. Ei meeldi mulle õlis küpsetamine. Pärast on kõik kohad õlipritsmeid täis ja kes neid koristab? Õige mina pean see olema. Milleks endale vabatahtlikult tööd juurde teha. Nagu mul oleks igav 😁. Vahel ma tulen lapsele vastu ja teen ära. Aasta ema tiitel kuulub mulle!!!

Seega jõudsime jälle fritüüri otsinguteni. Vaatasime kõik võimalikke poes. Olime valmis juba ära ostma, aga hakkasime kahtlema. Ei suutnud otsustada, milline on meie jaoks paras suurus. Küll võib keeruline olla. Lõpuks jõudsime järeldusele, et 2 l maksimum.

Vaatasin ühe Hispaania tehnika firma kodulehte ja leidsin sealt sobiva. Selleks, et tellida tuli kasutajaks hakata. Mida ma teha ei viitsinud antud hetkel.

Järgmisel päev oli telekas reklaam, et tehnikapoes kõik kaubad käibemaksu vabad. Poe kodulehel oli meie otsitud mudel olemas. Läksime poodi, et ostame ära. Kohapeal loomulikult antud mudelit ei olnud. Seega tegin nende kodulehelt tellimuse ära. Hind tuli koos saatekuluga odavam, kui tootja lehel.

Tellimuse tegin laupäeval ja pakk pidi jõudma kolmapäeval. Jälgimisnumber saadeti ja sain vaadata, kus pakk asub. Kuna ma ei ole alati kodus, siis sai Peetri töö aadress pandud. Kolmapäeva õhtul vaatasin ja tuli välja, et kuller oli lõunaajal käinud 😡. Poest saadeti teade, et käidi kedagi polnud, uuesti tullakse 24 h jooksul. Mitte keegi ei tulnud. Reede hommikul helistati kullerfirmast ja öeldi Peetrile, et nad eile käisid, aga kedagi ei olnud. Kusjuures öeldi kellaaeg, kui kõik olid kohal ja uksed lahti. St, et tegelikult ei käinud nad kuskil. Lisati, kui tahate täna (reedel) kätte saada tulge ise järgi. Muidu saab alles esmaspäeval. Uskumatu! Kuna ma läksin linna, siis läksin kohapeale. Seal öeldi, et pakk oleks täna õhtul ära viidud. Pakk oli teiste pakkidega koos ja ootas väidetavalt kullerit. Ütlesin neil, mis ma neist ja nende firmast arvan. Hommikul ütles Peeter samuti 😁. Kusjuures see ei ole esimene kord, kui meil nendega probleeme on. Me üldiselt ei telli midagi, aga vahel on vaja. Paraku ise kullerit valida ei saa.

Õhtul läks kohe fritüüri katsetamiseks. Peab tõdema, et täitsa hea ost. Mitte kuskil ei ole pärast küpsetamist õliplekke. Toit küpseb ühtlasel temperatuuril ja jääb maitsev. Nojah, kõige tervislikum see just ei ole. Kuid vahel ju võib.

Meie valitud mudel on 1.5 l. Põhjas on sõel, mille saab peale kasutamist välja võtta ja tekkinud jäägid välja visata. Küpsetuselemendi saab samuti välja võtta. Kogu sisu on pestav, seega päris hea variant.

Nüüd proovime erinevaid toite seal teha. Uus ja huvitav, küll hiljem hakkame vähem kasutama.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.