Pakk!

Mida aasta edasi seda vähem tunnen ma puudust Eesti toiduainetest. Mõned erandid siiski on jäänud, milleta ei saa.
Kuna me see aasta ei saa jälle tulla, siis sai pakk tellitud. Paki saatmiseks on kaks võimalust a) postiga või b) maantee transport. Ma olen mitu korda kasutanud variant b-d. Ma olen mitme vedajaga suhelnud, aga ainult üks on sobilikuks osutunud. Teised on öelnud, et nemad sisemaale ei sõida. Samuti on öeldud, et pean ise x kohta järgi minema. See omakorda eeldab lisa aja ja rahakulu. Kuid on vedaja, kellega selliseid probleeme ei ole. Tegemist on super teenindusega. Asjaajamine on nendega kiire, konkreetne ja mis peamine lihtne. Nad ei ole kordagi öelnud, et vaata kus sa elad, et sinna me sõitma ei hakka. Ma isegi leidsin ühe kliendi neile siit lähedalt juurde. Vot niimoodi.


 

Mitu kuud tagasi vaatasin tagavarad üle. Mida on vaja ja mida mitte. Põhimõtteliselt oleks ilma tellimuseta hakkama saanud. Ainuke asi, mis otsa hakkas saama oli sinep. Siine sinep ei ole võrreldav Põltsamaa sinepiga. Siinsed on minu jaoks magusad. Vene poes on samuti sinep, aga mulle need ei meeldi. Süüa võib, kui muud ei ole. Kuid kogu perele maitseb hea Eesti sinep. 

Lisaks meeldivad mulle Santa Maria maitseained. Õigem oleks vist öelda, et olen harjunud neid kasutama. Eelmine kord tellisin teise firma omasid. Mul ei tule nimi meelde ja vaatama ei viitsi minna. Igatahes maitsed olid hoopis teised, harjumatud. Isegi pere küsis, mis maitseainet ma toidus kasutasin. Seega tuleb jääda vanade ja järgi proovitud maitseainete juurde.

Muidugi tuleb kommi tellida. Kuigi aastatega on Kalevi kommide kvaliteet allakäinud. Samas vahel võib mõne süüa, lapsed tahavad ka. Siin müüakse samuti komme ja ostame vahel neid. Kalevi kommid on pigem selline nostalgia. Üldse ei peaks magusat sööma.

Viimasena on toiduained, milleta saaks samuti hakkama, kuid vahel on nad asendamatud. Nende kohta öeldi meile eelmine aasta kui pakki tellisime, et miks me sellist jama ostame. Tegemist oli suhteliselt läheda inimesega. Ma ei pea vajalikuks kellegi käest küsida, mida ma võin tellida. Kui ma midagi tellin, siis järelikult on see minu jaoks oluline. Ja pole kellegi asi arvustada. Seda enam, et kogu tellitud kauba eest maksan ma ise. Keegi ei pea minu arveid kinni maksma. See aasta pani pakki kokku teine lähedane ja tema ei öelnud ühtegi halba sõna. Ütles hoopis, et sinepi ja maitseainete kohapealt on meil üks maitse. Pikk jutt, aga teemani pole ikka jõudnud. Viimasesse gruppi kuuluvad purgisupid, prae ja mulgikapsad. Vahel on hea võtta purgisupp ja saab kiirelt süüa. Mõnikord lihtsalt ei viitsi süüa teha. Igapäevaselt ma neid ei kasuta. Kapsast oskan ma ise teha. Poes saab hapukaoosa osta ja seda ma ka teen. Suurim probleem on hoopis see, et selleks ajaks, kui kapsas valmis saab olen ma suurema osa ära söönud. Ma pean ju maitsma kas midagi on puudu ja, millal valmis saab. Sellepärast on purgi omad paremad, jääb teistele ka midagi. 😁

Pakis oli üllatus. Minu isa käib tihti rabades pildistamas. Aastatega on tal palju pilte kogunenud. Seega tuli ta mõte teha kalender. Ma mõtlesin, et peaks endale ka ühe tellima. Kuid kuidagi suutsin selle unustada. Seega oli minu üllatus suur, kui kalender pakis oli. Kalender on super. Ma panin juba seina peale, hetkel on esikaane pilt. 


Nüüd on meil kõike piisavalt ja nii pea midagi tellima ei pea.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.