Jõulud!

 Jälle on jõulud. Kuhu küll see aasta läks? Mulle tundub, et alles sai jõuludeks valmistatud. Ja juba jälle.

Gregor küsis mitu kuud tagasi, mis mul jõuluks süüa on plaanis teha. Tema teab, siis kas on vaja dieeti pidada või mitte 😆. Ma polnud selle peale isegi veel mõelnud. Nagu nii on menüüs enam vähem tavalised jõulusöögid.

Tegelikult olen ma jõuludeks kõigest sellest lihtsalt väsinud. Siin õnneks ei hakka see jõulutrall väga vara pihta. Poodides ei lasta mitu kuud varem jõulu muusikat ja kaunistused pole samuti väljas. Kuid ühel hetkel jõuab see siia ja, siis on kõik poed rahvast täis. Meeletu ostmine käib. Milleks seda kõike vaja? Mulle meeldisid jõulud/näärid, kui mina laps olin. Mul oli heameel, kui midagi kingiks sain. Oli selleks kommipakk või vanaema kootud kindad/sokid. Need olid kingid, mis tulid südamest ja tegid rõõmu. Tänapäeval ostetakse lastele meeletutes kogustes mänguasju. Mõned päevad mängitakse ja ongi kõik. Me oleme alati püüdnud kinke tehes mõistuse piiridesse jääda. Nüüd on nad nii palju suured, et mänguasju ei pea enam ostma. Mitte, et nüüd kingi tegemine lihtsam oleks 😁. Kui me kinke käisime ostmas, siis ütlesin Peetrile, et enne oli lihtsam. Mingi mänguasi ja olemas. Ma küsisin, mida nad tahavad ja midagi tarka sealt ei tulnud. Mõlemad tahavad uut telefoni, aga neid nad ei saa. Esiteks vanad töötavad, teiseks leppisime kokku, et vaatame kevadel.

Söögi tegemine võtab oma aja. Süldi keetsin mõned päevad enne valmis. Vahel teen liiga vara ja jõulude ajal ei taha keegi seda süüa. Liha läks marinaadi päev varem. Kõrvitsasalati tegin samuti mõned päevad varem. Salati teen viimasel päeval, kuna seda ei saa varem teha. Kook sai samuti päev varem tehtud. Muidugi ei saa jõule pidada ilma piparkookideta. Ma üks päev tegin tainast ja enda arust olin tark. Nimelt tegin topelt koguse tainast, et jagub pühade lõpuni. Küpsetasin pool kogust ära ja see sai kiirelt otsa. Nii palju, siis minu kavalusest. Seega otsustasin tainast juurde teha. Kuna pidin pool kogust tegema võtsin väiksema poti, kui muidu. Kõige vähem meeldib mulle vee lisamine karameliseeritud suhkrule. Tavaliselt valan mõõdutopsist, kopsikust. Vaatan, et käsi ei oleks kuuma poti kohal. Viimane kord kadus see tarkus kuhugi. Pani vee tassi, miks ei tea. Igatahes seda valades sain kuuma auruga mööda näppe. Kolm sõrme kõrvetasin ära, terve õhtu jahutasin sõrmesid. Loomulikult kirusin ennast, et nii lolli vea tegin. Sõrmi ei saanud soojavee alla üldse panna. Loodetavasti järgmine kord mäletan, mis juhtus ja rohkem nii ei tee 😀.

Minu jaoks jõulude ajal on tähtis, et pere oleks koos. See ongi kõige suurem kingitus. Kellegil ei ole kuhugi kiiret, sööd, räägid juttu. Lihtsalt naudid perega koos olemist. Nii lihtne see ongi.

Häid jõule 🌲🎁!!!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.