Jälle!!!???

 Pühapäeva õhtul vaatasin oma postkasti. Ma ei teagi, miks ma seda peale kella üheksat õhtul tegin. Ja leidsin sealt suure ja ebameeldiva kirja. Kiri oli tulnud koolist. Seal öeldi, et teie lapse klassis on covid 19 positiivne. Ja seega teie laps peab karantiinis olema. Lisati juurde, et meiega võetakse ühendust ja öeldakse, millal laps saab testi teha. Väga tore „uudis“. Me oleme kodust kaugel ja nüüd selline jama. Midagi teha ei olnud ja koju tagasi tulla me ei kavatsenud.

Mis oli selle kirja juures kõige huvitavam? Nimelt ei olnud kirjas kumb laps karantiinis peab olema. Saadeti üldine kiri ja selline oluline pisiasi jäeti ütlemata. Nagu päriselt, kas üldse mõeldakse ka enne, kui vanemaid informeeritakse. Esmaspäeval oli püha ja seega targemaks saada ei õnnestunud. Teisipäeva hommikupoole saatsime kooli kirja ja palusime täpsustada. Mõned tunnid hiljem tuli vastus. Kusjuures ma eeldasin, et nad ei vasta. Iseenesest eeldasin, et saame vastuse, kui helistatakse ja öeldakse testi aeg. Siis nad ütlevad, kes peab minema. Samas ei teadnud me, millal keegi helistab. Kuid neljapäeval on kool ja üks lastest peab kooli minema. Küsimus on kumb? Võimalus on mõlemad kodust välja saata ja bussipeatuses vaadata, kumma klassikaaslased puuduvad. Täiesti ajuvaba käitumine kooli poolt. Vastuses oli kirjas, et „õnnelik“, kes koju saab jääda on Marlen. Marlen ei olnud sellest üldse vaimustatud. Lisaks ütles kool, kui test on negatiivne võib Marlen 14.detsember kooli tagasi minna.

Kell oli ca neli, kui saime lõpuks kõne. Homme hommikul tuleb testi tegema minna. Vot sellel hetkel oli mul heameel, et meil polnud broneeringut üheks ööks veel tehtud. Kuigi oleks tahtnud viimase päeva veel rannikul olla. Seega mõned plaanid jäid täitmata.

Hommikul käisime Marleniga testi tegemas. Kuna täna on püha, siis ei olnud tavalist järjekorda. Siin saab analüüse hommikuti anda ja, siis on pcr proovid ja vereanalüüside tegijad koos. Proov võeti ninast ja kurgust. Küsiti, kas Marlen on vaktsineeritud. Vastuse peale öeldi, et ta peab kodus olema päevani, mis öeldi. Ühesõnaga negatiivse korral saab vaktsineeritu kohe välja, teised mitte. Vahet pole, mõned päevad kodus pole ka hullu. Kuna see nädal on pühad, siis tuleb kokku 3 koolipäeva kodus olla. Kas kõik need päevad toimuvad videotunnid, seda näeb, siis kui aeg käes.

Mis mind imestama kogu selle jama juures paneb? Karantiinis peab Marlen olema 03-13.12, testi käis ta tegemas 08.12. Seega 5 päeva peale testi tegemist võib ta kooli tagasi minna. Muidugi negatiivse tulemuse korral. Kui mitu päeva on viiruse peiteaeg? Mitu päeva peale kontakti peaks test näitama hakkama? Mulle tundub, et õige tulemuse saamiseks tuleks test hiljem teha, ca 7-10 päeva peale kontakti. Mina ei ole ekspert ja seega teeme nii nagu öeldakse. Igatahes tuli 09.12 hommikul vastused. Marlen on negatiivne. Teist vastust ei tulnud meid jaoks üllatav. Tegelikult on ju hea, et kõik korras on, muidu peaks me ülejäänud ka testi tegema. Mina ja Peeter pole siiani veel testi teinud.

Marlen istub kodus ja osaleb videotundides. Seda juhul, kui õpetaja on lingi saatnud või, kui õpetaja aktsepteerib ta kutse. Suurem osa tunde on Marlen „puudunud“, kuna pole linki või õpetaja ei aktsepteeri. Kokku on Marleni klassis kodus 3 õpilast. Kas ülejäänud on kõik vaktsineeritud ei ole teada. Kuid seda Marlen teadis, et testi tegemas osad käisid. Kuna nad lubati kooli tagasi, siis loogiliselt võttes on nad vaktsineeritud. Meie ei ole vaktsineeritud ja ei hakka seda ka tegema. Vaatame, mis saama hakkab.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.