Dieet, esimene nädal

 Esimene dieedipäev. Esimene päev on alati ja igas asjas raske. Kuid raskused tuleb ületada. Dieedi alustamiseks sobib iga nädalapäev. Ei pea esmaspäeval alustama. Kaalusin ennast hommikul ja tulemus oli enam vähem. Kehamassiindeksi järgi olen ma normaal kaalus. Tegelikult mind see kaalu number eriti ei huvita. Ma saan riiete järgi kohe aru, kui juurde on tulnud. Hoopis hullem on see päästerõngas. Mul koguneb ülearune kaal kõhtu. Seega ripub kõht üle püksivärvli ja see häirib mind. Nii, et tuleb mõned kilod kaotada. 

Tänane hommikupoolik on väga hästi läinud. Ma ei söönud toidukordade vahel. Ma olin kodust ära ja seega polnud võimalust 😆😆😆😆😆. See tuletab mulle meelde, et mul on täistööajaga töökohta vaja. Sellel juhul saaks ma kõike süüa ja ei peaks dieeti pidama.

 Mida ma, siis muudan oma toitumises dieedi ajal? Ma söön 3x päevas kindlatel kellaaegadel. Toidu kordade vahel ei söö midagi. Kui väga nälg tuleb, siis söön vahepalaks puuvilja. Samuti vaatan, et portsud ei oleks liiga suured. Ja toidu kõrvale püüan süüa värsket salatit. Maiustused on vahel lubatud. Lõppude lõpuks võib ju vahel endale midagi head lubada. Õhtu ei olnudki nii raske, kui arvasin. Muidugi oleks teed juues ja raamatut lugedes midagi näksida tahtnud. Kuid ma ei teinud seda. Täitsa rahul iseendaga. Esimene, raske päev möödus seega normaalselt. 

 Teine päev. Hommik möödus taaskord probleemideta. Jälle ei olnud ma kodus 😆, homme hommikul ka ei ole kodus. Õhtupoolik läks kiirelt mööda ja toidu peale ei mõelnud. Söögi tegin nii valmis ilma maitsmata. Kõlbas süüa. 

 Kolmas päev. Kodust ära olles ei tule söök isegi meelde. Koju jõudes oleks ma elevandi võinud ära süüa. Kuid söögiaeg ei olnud ja tuli selle elevandiga oodata. Üldiselt on enesetunne hea ja ülearusest söömisest sain lahti. Isegi kergemini, kui eelmine kord. Samas olen ma täiesti kindel, et alatiseks nii ei jää. Võtan natuke alla ja mõne aja pärast söön jälle valedel aegadel ehk näksin. 

 Neljas päev. Kuidagi on juba eelmisest korrast kujunenud, et 4 hommikul vaatan, mis kaal näitab. Normaalne oleks kaaluda 1x nädalas. Tekitab vähem stressi, kuid minu puhul oleks see liiga lihtne. Seega kontrollisin täna, kuidas siiani läinud on. Peab tõdema, et jäin tulemusega rahule, -400 g. Pole paha! Motivatsioon jätkamiseks on olemas. Hetkel on söömisega kõik kontrolli all ja tahtmist midagi näksida ei ole.

 Viies päev. Täna tuleb söögipäev. Ma olen dieeti pidades endale nädalavahetusel väikse kõrvale kalde lubanud. Muidugi mitte iga nädalavahetus. Kuna mul seekord on plaanis küpsetada, siis pean ju ise ka maitsma. Plaanis on teha lihapirukaid, kreemisaiu ja peekoni-juustu rulle. Vahel ma küpsetan nii, et ise ei proovi. Kuid täna teen erandi. Eks järgmine kaalumine näitab, kas tasus süüa või mitte. Küpsetised said head, ise tehtud-hästi tehtud. Proovisin järgi ja tuleb tunnistada, et palju ma süüa ei suutnud. Organism on mõne päevaga normaalse toiduga ära harjunud. Kuid mõni päev on vaja lisa kaloreid. 

Kuues päev. Kuna eile sai küpsetatud, siis tuli täna samu asju süüa. Kreemisaiad on praktiliselt otsas, lapsed sõid neid kõige rohkem. Nüüd on järgi soolased. Õhtuks said kõik saiad otsa. Uh ma juba kartsin, et homme peab ka neid sööma. Õhtupoole toitusin normaalselt, jama ei söönud.

Seitsmes päev. Esimene nädal on kiirelt läinud. Tunne on hea ja sööma ei aja. Nädalavahetuse patustamine on minevik ja homme selguvad tulemused. Kokkuvõttes julgen öelda, et sain esimesel nädalal enam vähem hakkama.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.