Pealkirjata

 Rahulik elu saab läbi, või juba sai. Ei teagi kumb on õige. Kool on nädal aega kestnud ja siiani on enam vähem. Uskumatult palju nädalaid veel ja on jälle suvi käes. Ilmast rääkides, siis midagi head ei ole. See aasta ongi kuidagi imelik olnud. Eelnevad aastad on suvi koguaeg soe olnud. See aasta oli nädal sooja (+38 ja rohkem), nädal hiljem max +32. Lisaks sadas vihma rohkem, kui tavaliselt. September on üldiselt siiani alati soe ja kuiv olnud. Praegu soe on, aga vihma on päris palju sadanud. Ma ei taha isegi mõelda, mis talvel saab. Kuskil öeldi, et tuleb veel külmem talv, kui oli. Oh paluks sooja. 

Vähemalt on laste elu nüüd korraldatud. Ei ole seda kodus telekas, telefon, köök teemat. Lisaks hakkas Gregoril korvpall ja mängude nimekiri tuli. Praegu on ajad paigas, kuni märtsi alguseni. Mõned vabad nädalavahetused ikka on, põhiliselt detsembri lõpus, jaanuari alguses. Positiivne on see, et pühapäeva hommikul ei ole väga varaseid mänge. Meil on olnud mängud pühapäeval kell 10.00. Gregor peab 45 minutit enne kohal olema. Ja lisaks on need varased mängud ca 1 h sõidu kaugusel olnud. Täielik kuritegu on pühapäeval nii vara ärgata. Uh seekord sedasi ei lähe. Kuid ei maksa liiga vara hõisata. Vahel muudetakse kellaaegu. Selleks, et nädalavahetusel kuhugi minna tuleb vaadata enne mängude graafikut. Kuid tuleb rahul olla, et ainult üks laps teeb sporti. Kui mõlemad teeks, siis poleks üldse vaba aega. Paljud on öelnud, et neil mõlema lapsega enam vähem samadel kellaaegadel võistlused. Ja parim selle juures on, et teine teises suunas. Seega tegevust jagub mõlemale vanemale. Nii, et ma parem ei kurda. Eks vaatame, kuidas minema hakkab. Ma püüan ette mitte muretseda. Kas see ka õnnestub, seda ma ei tea. 

Eelmise nädal sai alguse suur katastroof. Nimelt hakkas vulkaan purskama. Jah, meie elame sellest piisavalt kaugel. Nii, et otseselt see meisse ei puutu. Kuid vaadates uudistest, mis La Palmal toimub, siis see on õudne. Inimesed evakueeritakse kodudest, kaasa saab võtta nö eluks vajaliku. Osades kohtades on evakueerimisega natuke rohkem aega ja seal jõuavad inimesed rohkem asju kodudest ära viia. Hea on, kui on kuhu minna pikemaks ajaks. Paljud inimesed on paigutatud ajutistele pindadele. Uudistes näidatakse pidevalt vulkaani. Kuidas majad põlevad, ümber kukkuvad. Täiesti jube vaatepilt. Kas inimesed saavad kunagi tagasi minna või mis neist saab, ei tea keegi. Lisaks on vargad hakanud külastama maha jäetud külasid. Politsei kontrollib külasid soojuskaameratega ja nii neid vargaid leitakse. Inimesed on sunnitud oma kodud maha jätma ja keegi peab seda kohe ära kasutama. Mul ei ole sõnu. 

Oleme meie rahul sellega, mis meil on. Loodetavasti peagi saab see negatiivne aeg läbi ja elu läheb paremaks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.