Ebameeldivused

 Kas rahulik ja probleemide vaba elu oleks võimalik? See on üks ja ainus, mida ma soovin. Paraku selline elu ei ole võimalik, vähemalt minu maailmas mitte. Mulle tundub, et viimasel ajal ongi koguaeg mingi jama lahti. Ma tahaks selle maailma peatada ja maha minna. Ma lihtsalt ei taha, ei jaksa kõigega tegeleda. Kas tõesti midagi head ei võiks tulla? 

Täna tabas mind järgmine probleem. Hakkasin süüa tegema, panin vee potti ja potti pliidile. Pliidi panin tööle ja jäin ootama, et vesi keema läheks. Tahtsin lastele makarone-hakklihaga teha. Teise plaadi peale läks teine pott riisi jaoks ja kolmanda peale pann hakklihaga. Siin korteris on 3 plaadiga keraamilinepliit. Vahel oleks 4 auku vaja, kuid saab hakkama. Hakkliha praadis, riisi vesi läks keema (väiksem pott). Ootasin makaronidega, et saaks need keema. Vaatasin potti ja ikka ei keenud. Ma ei teagi, miks ma poti üles tõstsin. Selle peale oleks pidanud plaat punaseks minema. Mitte midagi ei muutunud. Katsusin plaati ja see oli külm nagu minu varbad. Lülitasin plaadi nupust välja ja uuesti sisse. Midagi ei muutunud. Seega tõdesin, et plaat lõpetas töölepingu. Nii on meil 2 töötavat plaati. 

 Kuna me elame üürikorteris, siis peaks probleem kiire lahenduse saama. Vale vastus. Meil on tore korteriomanik täpselt seni, kuni probleeme ei ole. Probleemide korral on lihtsam peaga mööda seina joosta. Selle tõestuseks näited eelnevatest kordadest.

 1. Ühel laupäeval tegin avastuse, et sügavkülmas on toiduained pooleldi sulanud. Mõtlesin, et lapsed ei pannud korralikult ust kinni. Kuid mõned tunnid hiljem polnud midagi muutunud. Vastupidi toiduained olid rohkem sulanud. Saatsin omanikule sõnumi, et külmkapp on katki. Läks päris mitu tundi, kui sain vastuse, et ta on ära ja ei saa kohale tulla. Võib olla on üldse mingi väike probleem ja ta saadab elektriku vaatama. Järgmine päev tuli elektrik ja ilmnes, et külmkapp on katki. See oli pühapäeval. 

Esmaspäeval oli Kataloonias püha ja seega kõik suletud. Selleks ajaks oli tavakülm ka töölepingu lõpetanud. Esmaspäeval oleks saanud ca 30 minuti kauguselt uue külmkapi osta. Omanik tegi selgeks, et ta tahab ise uue osta ja teeb seda teisipäeval. Teisipäeva lõunaks oli lõpuks uus külmkapp kohal. Loomulikult oli see väiksem, kui eelmine. Selle eest sain ma päris palju toitu ära visata ja see ei läinud kellegile korda. Oma viga, et liiga palju kokku oled ostnud.

 2. Teine kord oli, kui boiler läks katki. Elasime mitu päeva sooja veeta. Hea on, et Peetri töö juures sai pesemas käia. Seekord tuli omanik järgmine õhtu vaatama ja sai aru, et uut boilerit on vaja. Lubas vist järgmine päev uue tuua. Igatahes jõudis ta boileriga kohale ja ilmnes, et see on vana ja kasutatud. Hea küll saame hakkama. Peale seda, kui roostesvett enam ei tulnud saime soojavee tagasi.

 Mingi aeg hiljem läks see boiler katki. Informeerisin omanikku ja ta tuli vaatama. Hakkas rääkima, et tal pole enne mitut päeva aega uut ostma minna. Peeter ütles, et ta läheb ja ostab ise uue. Meil oli just Eestisse tulek ja tahtsime boileri enne kätte saada. Omanikule see sobis ja siini pole boileriga probleeme olnud. 

 Mul on mõned näited omaniku saamatusest veel, kuid need jäävad teiseks korraks. Üldiselt on tegemist toreda inimesega, kuni ei pea temaga suhtlema. Ma isegi ei mäleta, millal ma teda viimati nägi. Kui ta tänaval vastu tuleks, vist ei tunneks äragi. 

 Ma tahan juba ammu siit ära kolida. Olen otsinud erinevaid variante kuhu kolida. Kõige lihtsam ja mõistlikum oleks osta oma elamine. Nojah see on üks minu suurtest unistustest. Kas see kunagi teoks saab, ma ei tea. Hetkel mul usk sellesse puudub. Kõrval linnas, kus Peeter töötab ja lapsed koolis käivad on päris palju kinnisvara pakkumisi. Seal on ka selliseid kohti, kuhu võiks elama minna. Samas mulle see linn ei meeldi, seal on palju mustanahalisi ja moslemeid. 

Ma ei näe, et pikas perspektiivis see oleks hea valik. Ma tahan jätkuvalt rannikule. Hea küll seni võiks ju seal midagi üürida. Meil on hetkel 3 magamistoaga korter. Siin on kuulutustes kirjas magamistubade arv, lisaks on elutuba. Seega meile ei sobi väiksem, kui 3 magamistoaga. Minu seisukoht on see, et lastel peavad olema eraldi toad. Igal inimesel peab olema oma privaatruum. Hea küll ma pean enda oma Peetriga jagama 😁 , kuid me saame hakkama. Kõrval linnas on väga vähe pakkumisi 3 magamistoaga. Mingi aeg tagasi oli ideaalne pakkumine. Ma kohe ei helistanud tahtsin enne Peetrile näidata. Mõni tund hiljem oli kuulutus maha võetud st keegi jõudis selle endale saada. Lisaks on veel see, et normaalse hinnaga on raske leida. Praegu on seal korter üürida, aga hind on ca 2,5 x kallim, kui praegu maksame. Vot ongi nokk kinni-saba lahti olukord. Ostmine oleks kõige mõistlikum. Samas tundub mulle, et kui ostame, siis jääme alatiseks siia. 

 Mis pliiti puutub, siis Peeter vaatab mis viga võib olla. Loodetavasti tuleb homme parem päev.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.