Raamatu soovitus

Ma olen varem öelnud, et mulle meeldib lugeda. Oleks minu teha, siis ma muud ei teekski. 

Minu jaoks on hetkel parim ja soodsam Elisa raamatuäpp. See on mul telefonis ja seega alati kaasas. Valikus on teoseid igale maitsele ja kuuhind on 8.99. Alguses on harjumatu, aga see läheb kiirelt üle. Eelkõige meeldib mulle see, et saan kõikjal lugeda. Ja ma ei pea midagi lisaks kaasas kandma.

Lõpetasin nädalavahetusel järjekordse sarja. Ma polnud enne antud autori teoseid lugenud. Põnevust jagub viimase reani. Nii, et pikkadeks sügisõhtuteks julgen järgnevaid raamatuid soovitada. Panen juurde lühikese tutvustuse iga osa kohta.

Esimene osa autor on Arne Dahl, „Piirimaa“. Tüdruku nimi on Ellen Savinger ja ta on kolm nädalat kadunud olnud. Sam Berger kardab, et tüdruk on langenud sarimõrvari ohvriks, aga enamik tema kolleegidest Stockholmi politseis ei taha teda kuulda võtta – kuni laipa ei ole, ei ole ka kuritegu. Siis satub Sam kokku salapärase Nathalie Fredéniga, kes näib juhtumist üllatavalt palju teadvat. Päevavalgele tuleb lugu, mille peadpööritavalt käänulised harud on Sami eluga kokku põimunud. Äkitselt saab kütist jahisaak ja hämaral piirimaal ootab tõde, mida liiga paljud soovivad varjata. 

Teine osa, „Sisemaa“. Kui endine uurija Sam Berger silmad lahti teeb, ei ole tal aimugi, kus ta viibib. Ta leiab end üleni valgest märkideta maailmast. Aga siis ilmub tema kõrvale endine kaitsepolitseinik Molly Blom ja Bergerile saab selgeks, et nad on jooksus õigusemõistmise eest, mis ei mõista õigust

Kolmas osa, „Vetevald“. Ta viibis vetevallas. Raskusjõudu ei olnud, tõstejõudu ei olnud. Kurssi ei olnud. Orientiire ei olnud. Järgmised ujumisliigutused võisid ühtviisi vabalt viia teda sügavikku või veepinnale või avamerre. Sam Berger jäi paigale, hõljus suures tühjuses ja iga ujumisliigutus võis viia teda surmal..

Neljas osa, „Vabadus“. Berger teenib elatist kindlustuspettuste uurijana, Blom, kes kandis tema last, on jäljetult kadunud. Ehk siis Bergeri elus pole kulgemas mitte just säravaim periood. Ent siis pakutakse talle ülimalt tulusat tööotsa – kadunud on keegi Nadja ja ta tuleb üles leida.

Ja siis ilmub välja Blom, pisitütar süles, kuid suhted lapse isaga on keerulised. Ometi saab Bergerist ja Blomist taaskord, vähemalt tööalaselt, paar. Ent stopp... Jäljed viivad Venemaa kirjategijateni, kes on Rootsi imbunud ja nende kadunud miljoniteni. Aga nendega on seotud millegipärast ka Blom. Kes, millist mängu mängib ja kes on oma, kes võõras?



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.