Arstid!

Sellest on nüüd mitu kuud möödas, kui Peeter näpu katki tegi. Hea küll see oli õnnetus. Arsti juures käib ta siiani ja tänane visiit oli eriti üllatav. Enne kõigest eelnevast.

Meeldetuletuseks, siis pöidla luu oli katki ja näpp vajas õmblemist. Luu oli arsti väitel kokku kasvanud. Õmbluse kohaga oli rohkem probleeme. Ühel visiidil seoti pöialt ja pani peale plaaster. Ja pöidla alla läks metalltugi ja side peale. Järgmine visiit pidi 2 nädalat hiljem olema. Mõned päevad hiljem sai käsi lahti seotud ja, mis seal oli? Pöial oli plaastri all mädanema läinud. Miks üldse plaaster pandi jäi arusaamatuks. Lisaks oli õmblus lahti, osaliselt. Loomulikult oli samal ajal püha ja arst ei töötanud. Tuli hakata ise ravima. Õnneks on Peeter meil ise doktor. Ta on aastate jooksul pidanud minu erinevaid vigastusi ravima. 😆. Arste lihtsalt ei saa usaldada. Igatahes hakkas Peeter pöialt soolavees hoidma ja tänu sellele hakkas pöial paranema. Kui ta arstile rääkis, mis toimub, siis sai vastuseks, et pole hullu. Arsti jaoks ei ole jah, aga Peetril on pöialt vaja.

Peetri arst läks puhkusele ja järgmine visiit ootas ees teise arstiga. Peeter rääkis ja näitas, kus kohast pöial valus ja tuim on. Ta saadeti magnetuuringule, et vaadata kuidas närviga lood. Vastuseks öeldi, et närviga on kõik korras ja sai mingi teise uuringu. Kuna pöidlas oli näha mingi „hall“ koht. Selleks ajaks, kui viimase koha vastus tuli oli oma arst tagasi. Vastuses oli kaasas cd plaat ja paber. Arst luges paberi pealt vastuse ja ise pilti ei vaadanud. Vastus oli, et kõik on hästi. Pöial oli ikka katsudes valus ja tuim. Arst saatis taastusravisse 10 korraks. 

Taastusravis on: masin kuhu tuleb käsi panna 
(mingi magnet), seejärel massaaž, parafiin ja harjutused. Esimesed 6 korda oli töötaja, kes tegi oma tööd kohusetundlikult. Ja päev päevalt läks paremaks. Viimased 4 korda oli teine, kellel oli täiesti ükskõik. 

Lõpuks oli aeg jälle arsti külastada. Teel linna arutasime, kas see jääb viimaseks visiidiks. Mõlemad olime nõus, et see on viimane. Puusse panime ja kõva pauguga. 

Taaskord oli arst puhkusel ja teine arst asendas. Arst võttis ja vaatas cd üle ja, siis tuli üllatus!!! Nimelt üks osa luust ei ole kinni kasvanud. Vot sulle pirukas. See on tõenäoliselt ka põhjuseks, miks valu pole üle läinud. Hea on, et oma arst puhkusel oli. Arst ütles, et sellega läheb aega ja taastusravi on vaja jätkata. Kuna sealne aparaat pidi luu kokku kasvamisele kaasa aitama. Arst oli lahke ja nii sai Peeter saatekirja 20 visiidiks taastusravisse. 🤣🤣🤣. Tegelikult tahtis arst lausa 30 korraks saata. 

Miks teine arst cd ei vaadanud, ei oska ma öelda. Huvitav on see, et mitu korda tehti kohapealt röntgenit ja keegi ei näinud, et luu pole koos. Ausalt öeldes mul ei ole sõnu.
Hetkel on kõige tähtsam, et luu kasvaks kinni ja pöial hakkaks normaalselt tööle.

Peeter rääkis ülemusele ka, mis arsti juures toimus. Ülemus ütles selle peale, et pöial on vaja korda saada ja vajadusel otsime uue arsti. Vähemalt saab ülemus asjast aru ja ei hakanud vinguma, et veel 20 korda taastusravi. See tähendab seda, et Peeter on 20 tööpäeval osa päevast ära. Taastusravi töötab samadel aegadel.

Vot sellised toredad arsti on erameditsiinis. Ma hakkasin selle peale mõtlema, et äkki minu jalg lasti valesti kinni kasvada. Ei saa ju välistada, et arst vaatas „natuke“ pahasti pilte. Äkki sellepärast mu jalg siiani valutab. Kunagi lähen arsti juurde ja, siis ehk tehakse pilt ja selgub tõde.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.