Kindlus/loss Mequinenza

 Eelmise aastalõpus leidis Peeter ühe kindluse/lossi. See jääb meist ca 1 h kaugusele. Tahtsime seda kohe vaatama minna. Kuid tuli välja, et seal peab aja broneerima. Ekskursioone viiakse läbi 1x nädalas. Selleks päevaks, kui tahtsime minna olid kõik ajad täis. Järgneval nädalal enam ei sobinud. 

Nüüd tuli see koht meelde ja nii ma mitu päeva varem broneeringu tegin. Me pole enne seal külas käinud. Küla ise oli juba ilus ja erinev teistest. Küla jääb jõeäärde, tegelikult pidid seal 3 jõge kokku saama. On nö uus ja vana küla. Vana küla ja aastaid tagasi vee alla.

 Kindlus/ loss asub künka otsas ja sealt oli uhked vaated. Kõike, mis seal olnud rääkis meiega kaasas olnud giid, ise sinna ju ei saa. Omal ajal sai kindlus sõjas kannatada ja oli suhteliselt halvas seisus. Kindlust püüdsid vallutada prantslased. Selleks, et kindluseni jõuda ehitasid nad 18 päeva teed üles. 

 Tänaseks on restaureerimine lõppenud. Kindlus on nii väljast, kui seest korras. Sees saime olla sise hoovis ja sees nägime 4 ruumi. Söögituba, kus mööblit sees ei olnud. Raamatukogu, salongi, elutuba. Kahe viimase puhul ma ei tea, kuidas neid tegelikult nimetama peaks. Kokkuvõttes tasus seal ära käia.


























Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.