Teine tööpäev

 Kuna me lõpetasime eile hilja, siis alustame täna tund hiljem. Öösel ma magada korralikult ei saanud. Ma ise arvasin, et üle väsimus oli põhjuseks. Lisaks kõigele värisesid mul hommikul käed ja süda tagus liiga kiirelt, halb oli olla. Ma arvasin, et saan infarkti. Kuid selleks ei jäänud aega. Tuli tööle minna.

 Juba sisse astudes tundsin, et ma ei taha seal olla. Eilne kaos ei olnud kuhugi kadunud. Püüdsin arusaada, kuidas asjad toimivad. Võib olla on viga minus, aga mulle tundub nende töömeetod arusaamatu. Ise nad saavad aru, aga minu blondi mõistus sellest veel aru ei saa. Minu meelest oleks palju arusaadavam, kui alusel oleks kirjas, millise kliendi tellimus see on.

 Hommikul oli tellimus kliendile, keda ma tean. Eelmises kohas olid nad nö suur kliendid. Tihti käis üks nende töötaja kvaliteeti kontrollimas ja silte vaatamas. Alati rääkisime temaga ja saime hästi läbi. Vaevalt jõudsin mõelda, kas ta tuleb täna, kui ta tuli. Meie nurgas oli mitu inimest, ta teretas ja suhtles teistega. Seejärel läksid nad kontrolli teostama. Hiljem tuli ta tagasi silti küsima. Vaatasin talle otsa, ta jäi mõtlema ja hetk hiljem ütles, et ta teab mind. Ja tal tuli meelde kus kohast. Võtsin maski eest ja ta ütles, et ilma on kohe tuttav nägu. Seejärel said kõik teada, et me vanad tuttavad.

 Lõuna jõudis kätte ja läksin kõrval asuvasse külla. Seal ootas mind Peeter koos lastega. Eile ma lapsi ei näinud, hommikul nad alles magasid, õhtul juba magasid. Tuleb välja, et täitsa toredad lapsed, kui igapäev ei näe. Nemad käisid linnas paugutajaid ostmas. Siin on täna Sant Juan ja sellel päeval paugutavad kõik. Muidugi hakatakse paugutamisega nädal enne pihta ja nädal hiljem lõpetatakse. Mulle see paugutamine ei meeldi. Mul alati närvid läbi. See aasta ma tõenäoliselt olen tööl ja suuremat paugutamist ei kuule.

 Õhtul ilmnes, et sakslannast suur juht ja õpetaja läheb varem ära. Mitu korda loeti sõnad peale, et me ei eksiks. Kui eksime, siis homme saame. Mina teatasin selle peale, et ma homme ei tule. Sakslanna hakkas selle peale naerma ja ütles, et mul alati vastus olemas. Huvitav on see, et kui teda ei olnud oli palju rahulikum. Töö sujus, ainult printerid ei toiminud. Proovisime ühte silte tund aega, kahest erinevast arvutist välja printida. Uh, meil olid närvid täiesti läbi. Mitte miski ei toiminud, kusjuures enne polnud sellist probleemi olnud. Lõpuks otsustas printer alla anda ja saime sildid välja. Milline kergendus. Hiljem oli vaja analoogne printida ja selle peale läks ka piisavalt aega. Kuigi ma hakkasin varakult proovima. Kui toimima hakkas oleksin kohe välja lasknud, aga keegi ei teadnud, mis puuvilja kaliiber on. Tõstukijuht seisis kõrval ja ütles, et auto on laadimises ja ootab seda alust. Jah ma saan aru, et autojuhi tööaeg jookseb, aga mida ma teha saan. 

Täna vaatasin ma rahulikult, kuidas kell liigub. Sisimas oli mul otsus tehtud, et jään sinna seniks tööle, kuni uue koha leian. Kell oli 23.00 läbi, kui Peetriga rääkisime ja jõudsime otsusele, et aitab. Selliste tundidega töötamine ei ole normaalne. Seda enam, et hooaeg ei ole veel korralikult alanud. Kui pikad hakkavad tööpäevad veel juulis-augustis olema. Minu tervis ei pea nii pikkadele päevadele vastu. Teenistus oleks seal hea, seda ma ei eita. Natuke enne keskööd läksin kontorisse ja teatasin, et mina loobun. Mind püüti ümber veenda sellega, et nii ei hakka olema. Nemad tahaks, et tööpäevad oleks 10-12 h. See tähendab, et tööpäev lõppeks 20.00-22.00 vahel. Ikka läheb päev liiga pikaks. Mul on ca 20 minutit üks ots autoga ka sõita. Mina tulin peale keskööd ära, aga töölised mitte. Mõned alused olid veel lõpetada. Mõlema tööpäeva pikkus tuli 14 h. Sinna juurde 1.30 lõunat, pluss 40 minutit auto sõitu. 

Jah mul on kahju, et ma ei saanud sinna jääda. Kuid minu jaoks ei ole sellised tööajad vastu võetavad. Ainult sellepärast seal töötada, et seal on meeldiv kollektiiv ei tasu ära. Loodetavasti leian peagi sobiva töökoha.

 Lisa, järgmine päev. Ma olen terve päeva väsinud olnud, kõik kohad valutavad, süda puperdab jälle. Mõõtsin enne vererõhku ja see oli minu jaoks kõrge. Päeval magasin ja peale seda oli parem. Tõenäoliselt ongi vaja üks öö korralikult magada. Söögiisu on juba mitmes päev olematu. Eelmised päevad sõin hommikul ja lõunaajal. Ega see vähene söömine halba ei tee. Tööl käia ja lisaks kaalu kaotada on ju super, kaks ühes. Täna sõin esimest korda kuskil 3 ajal. Õhtul lihtsalt sundisin ennast sööma.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.