Lapsed ja kool

 Kui tundub, et hetkel on kõik hästi, siis tea, et varsti juhtub midagi. Ja nii on koguaeg. Ma ei julge enam ammu mõelda, et kõik on hästi. Sisimas tunnen nagu nii, et varsti midagi juhtub. Kuidas seda muuta ma ei tea. Kuid see on väsitav. 

 Selle nädala suur küsimus on: Kumb on halvem variant, kas olla laps ja käia koolis või olla lapsevanem? Meie sellele küsimusele vastust ei leidnud. Mõlemal variandil on omad plussid ja miinused. Millest siis üldse jutt käib. Jutt käib tunnistustest. Jah, just see nädal saadeti viimase semestri ja kokkuvõtte tunnistused. Mulle ei ole kunagi tunnistused meeldinud. Ei meeldinud koolis käies ega ka nüüd. Vererõhk on alati laes ja käed hakkavad värisema. Tänapäeval on veel see, et tunnistused tulevad e- maili peale. Kunagi ei tea täpselt, mis päev tunnistused tulevad. Üldse võiks tunnistused ära jätta. Miks peab koguaeg hindama? Kelle jaoks see vajalik on? Mulle piisaks teadmisest, et laps on x klassi materjali omastanud ja järgmisse klassi üle viidud. 

 Kõigepealt tuli Gregori tunnistus. Gregor’ il on see õppeaasta olnud probleeme matemaatikaga. Uus kool ja uued nõudmised. Hea küll, tuleb tähelepanelikult kuulata, kui õpetaja räägib. Gregoril selleks alati aega ei ole. Seega jäid tal esimene semester osad ülesanded tegemata ja tulemuseks oli mitte arvestatud. Tegemata olid tal arvutis olevad ülesanded. Teine semester ta juba teadis, kuidas asjad käivad ja sai hinde korda. Viimasel semestril oli kõik tehtud. Kuid hinne tuli jälle mitte arvestatud. Gregor ütles, et mõned kontrolltööd ei läinud hästi. Igatahes jäi arusaamatuks, mis halvasti oli. Kool/õpetaja ei pidanud vajalikuks informeerida semestri jooksul, et lapsel on probleeme. Samas, kui laps jätab kodused tööd tegemata, materjalid koju või käitub tunnis halvasti pannakse see kohe kooli äppi kirja ja ma näen seda. Kuid seda, et lapsel on hinded kehvad ei panda. Ma olen korduvalt selle äppi peale sõna võtnud. Kuid koolil on ükskõik. Peab vist uuesti seda tegema. Eriti nõme on see, et siin ei panda jooksvalt hindeid. Ja seega me ei tea, kuidas tulemused mingis aines on. Samuti ei saadeta kontrolltöid koju. Kokkuvõttes oli kirjas, et järgmisele kursusele ei saa, kuni uue infoni. Nagu mida see peaks tähendama? Kas laps jäeti istuma, tuleb suvetöö või hoopis mingi muu variant? Ausõna mul polnud mingit infot, mis edasi saab. Ma saan aru, et kõik teised teavad, kuid minusugusele võiks lisa info kaasa panna. Õnneks oli Gregoril samal päeval ekskursioon, käisid Barcelonas. Õhtul pidime talle järgi minema ja seega oli võimalus õpetajaga rääkida. Sain teada, et matemaatika õpetajaga tuleb rääkida ja küsida, mis on vaja teha. Üldiselt pidi olema ettenähtud päev, kui saab järgi teha. Istuma ei jäeta. Järgmine päev rääkis Gregor õpetajaga ja sai nimekirja (3) teemadest, mille peale tuleb kontrolltöö. Peeter harjutab Gregoriga, mina ei saa neist ülesannetest üldse aru. Ma ei olnud sellel päeval koolis, kui neid teemasid õpiti. Huvitav juhtum oli veel. Tuli välja, et Marlen lahendas samasid ülesandeid ja ta tõi oma töö võrdluseks. Gregoril olid ülesanded paremini lahendatud, kui Marlenil. Kusjuures tuli välja, et Marlen tegi klassi matemaatika tarkpea pealt maha. Seega oli Gregoril paremini tehtud st vähema vigadega. Kui Gregor viitsiks pingutada, siis oleks tal hinded suurepärased. Ja see ei ole veel kõik, võib nüüd öelda. 

Järgmine hommik tuli Marleni õpetajalt kiri, et Marleni hinded ei ole korras ja ta peab asju järgi tegema. Natuke hiljem tuli tunnistus. Hea on, et istusin. Marlenil oli viimasel semestril kolm mitte arvestatud. Jube. Terve semestri käis Marlen iga õhtu sõbrannadega väljas. Kui kooli kohta küsisin, siis kõik oli tehtud ja kontrolltööd heade tulemustega. Kokkuvõttes on kõik positiivsed, kuid järgmisele kursusele ta enne ei saa, kui kõik tehtud. Mitte midagi ei oska kohe öelda. Marlen sai koduaresti, kuni kooliasjad on korras. Marlen tegi mitu päeva asju järgi. Vastuseid pole siiani tulnud. Gregor käis koolis ja tegi uue kontrolltöö, vastust pole siiani. Järgmine nädal on lastevanemate koosolek, ehk siis selgub midagi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.