Jälle lapsed ja kool.

 Jälle lapsed ja kool. Ei saa kohe üle ega ümber. Vaatasin, et koolist on tulemused saadetud, Gregori omad. Ma kõigepealt mõtlesin kas julgen/ tahan neid üldse vaadata. Vererõhk läks hetkega paigast ära. Ma pärast mõtlesin, et oleks pidanud mõõtma. 

Hea küll tegin lahti ja vaatasin järgi. Kõik on korras ja Gregor saab järgmisele kursusele. Peeter ja Gregor istusid diivanil, kui ma tulemusi lugesin. Pöördusin Gregori poole näoga, kust ei olnud võimalik tulemust välja lugeda. Pigem oli selline nägu, et kõik on halvasti. Mulle vahel meeldib nii lapsi kiusata. Jep, vastik olen. Lõpuks soovisin talle õnne edasi saamise puhul. Peeter kõrvalt võttis teema üle ja luges moraali. Leppisime kokku, et rohkem tuleb õppida ja, kui aru ei saa abi küsida. Kui meie ei oska aidata otsime abi. Ma pean nagunii uurima, kes oskaks matemaatikat õpetada. 

 Natuke hiljem tulid Marleni tulemused ja tema sai ka edasi. Tema sai sama juttu osaliseks. Loodame, et järgmine aasta läheb paremini. Eks me ise peame veel rohkem kontrollima ja meelde tuletama, et kool on kõige tähtsam.

 Õhtul oli kooliaasta kokkuvõttev koosolek. Kogu selle viiruse kaose juures on positiivne, et sellised üritused toimuvad neti teel. Ei pea kuhugi minema. Mis, siis tänane tõeline mööda laskmine oli? Saate aru koosolek toimus (mõlemad klassid erinevad kellaajad) jalgpallimängu ajal. Hea küll oleks lihtsalt mäng olnud, kuid mängis Hispaania. Appi!!! Mina, kui tõeline jalk fänn (teen sellest eraldi teema) vaatasin jalkat ja kuulasin koosolekut. Krt tegemist oli olulise ja närvrsööva mänguga. Koosolekul võeti kooliaasta kokku. Kiideti lapsi, et kannavad maske, desinfitseerivad käsi, hoiavad vahesid jne. Sügisel, praeguse seisu järgi maskiball jätkub ja desinfitseerimine samuti. Selle eest lubatakse neid teiste klassi õpilastega kokku. See õppeaasta olid oma klassiga koos. Gregorile jääb sama klassijuhataja, Marlen saab uue. Lisaks lüüakse tema klass lahku. Neid on 4 paraleerklassi ja nende õpilased jaotatakse ümber. 

 Põhjused miks nii tehakse: 

 1. Nii on seal koolis kombeks.

 2. Nad on oma klassiga koos olnud esimesest koolipäevast. Siin lähevad kooli lapsed, kes saavad jooksval aastal 3.a. 

3. Uute sõprade leidmiseks.

 4. Samuti nende lahutamine, kes koos teevad pahandusi. 

Midagi halba selles ei ole. Gregori klassi löödi kohe kolmeks. Ja see oli ainult positiivne. Loodan, et Marlen saab normaalsed klassikaaslased. Kes kuhu klassi läheb saab olema üllatus sügisel.

 Lisaks räägiti õpikute tellimisest ja tagastamisest. Siinsetes koolides tuleb suurem osa raamatuid ise osta. Seal koolis, kus lapsed käivad on süsteem natuke teine. Raamatutega tegeleb firma, kust me saame neid nö poole ostu hinna eest rentida. Ja kevadel neile tagasi saata. Rentimine ei ole kohustuslik, võib ka osta. Osta ja pärast müüa tasub võib olla ära. Kuid jääb oht, et ei saa müüdud või muudetakse vahepeal õpikut. Me võiks täitsa osta ja pärast müüa. Kuid lihtsam on rentida ja pärast tagasi saata. Omal peavalu vähem. 

 Ahjah kõik õpilased saavad suveks natuke koduseid ülesandeid. Katalaani-, hispaania keel, matemaatika vist oli inglise keel ka. Ei midagi üle jõu käivat. Pigem kordamised. Ei saa ju suvi läbi tehnika vidinates passida.

 Enam vähem oligi kõik. Kuidas uus kooliaasta septembris hakkab, näeme juba sügisel.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.