Reede.

 Reede! Ma ei saa aru, miks aeg nii kiiresti läheb. Nädalad ja kuud jooksevad mööda. Alles see aasta hakkas ja kohe on juuni käes. See omakord tähendab, et vaheaeg ei ole kaugel. Ainuüksi selle peale mõtlemine ajab juukses püsti. Mulle tundub, nagu kooli algusest oleks mõni nädal läinud. Hea on see, et lapsed on saanud terve aasta koolis käia. Mõlemad on nädala pidanud kodus olema.

 Tegelikult tahtsin ma täiesti tavalisest reedest rääkida. Viisaka emana tulen ma voodist välja enne, kui lapsed kodust ära lähevad. Nemad arvavad, et see on nende kiusamine. Ma ei usalda või midagi taolist. Ma tahan hoopis veenduda selles, et nad minema lähevad :) . Soovida neile ilusat päeva, tuletada meelde viisakat käitumist ja koduste tööde kirja panemist. Igal hommikul vinguvad nad nädalapäeva üle. Selle eest reedel on nad vaimustunud, et järgmine päev on vaba. Vot reede hommikul vingun hoopis mina, et on reede ja nädalavahetus saabumas. Mis tähendab minu rahu ja vaikuse rikkumist. Seega minul ja minu perel on nädala päevadest erinev arusaam. 

Viimasel ajal olen hakanud reede õhtuti poes käima. Oleks minu teha, siis ma ei käiks poes. Vahel mulle meeldib poodides käia, kuid võimalusel väldin neid. Seega käin korra nädalas toidupoes. Võimaluse korral telliks ma toidu koju, aga siinsed poed (osadest saab), ei paku sellist teenust. Minu üks lemmik poode on Lidl. Seal on alati värske kaup, parima hinnaga. Lisaks on neil äpp, kus iga nädal on uued kupongid. Kupongid on teatud kaupadele, mida saab soodsamalt osta. Või, siis läheb hoopis mingi summa Lidl kaardile ja järgmine kord saab selle võrra odavamalt. Lisaks on veel erinevad kuukampaaniad. See kuu tuleb teatud summa eest osta. Kuu kogu summa on 250.- , siis saab järgmise ostu pealt 10% alla (max 5 euri). Abiks ikka raskel ajal. Vahepeale jäävad kolm summat, mille täitumisel saab tasuta kauba. Kõigepealt on kartulikrõpsud, siis ökoloogiline tomatipasta ja viimasena pesupulber (61 pesu korraks). Ei midagi erilist, pesupulber on kõige vajalikum seda kulub alati. Nagu nii tuleb süüa osta ja sellise boonused kuluvad ära.

 Üks päev, kes seda mäletab täpselt milline. Igatahes teatas Gregor, et tema tuleb minuga poodi, kui lähen. Tal on vaja mingit kotti, kuhu ta saab telefoni õue minnes panna. Kusjuures alguses Gregor ütles, et tema telefoniga õue ei lähe. :) Nalja koht. Paar päeva ei käinud ja, siis ilmnes, et tema pole nii kunagi öelnud. Soojal ajal ei ole telefoni ja võtmeid kuhugi panna. Mul on endal iga aasta täpselt sama probleem. Marlen leppis sõbrannadega linnas kokkusaamise kokku ja seega tuli tema ka kaasa. Kuna tal oli aega, siis esimesse poodi läksime kõik koos. Olgu öeldud, et mulle meeldib pigem üksi toidupoes käia. Mõlemat tabas mölapidamatus....nagu ikka. Kogu selle jutuvadina juures püüdsin ma meeles pidada, mida mul vaja on. Raske ülesanne. Tundub, et ma sain sellega hakkama, kuna siiani pole meelde tulnud, et midagi on puudu. 

Marlenist saime peale esimest poodi lahti ;) . Teine toidupood sai ka külastatud ja loodetavasti kõik vajalik ostetud. Seejärel algas koti otsing. Gregorile midagi osta on kohati võimatu ülesanne. Tegemist on isikuga, kellele miski ei ole sobiv. Ma ei lugenud mitmes poes me käisime. Ühes olen kindel igas poes tuli käsi „lõhnastada“. Sellist kotti nagu Gregor tahab ei olnud. Ma ei saanud lõpuks aru, millist ta tahab ;) . Üks kõhukott talle isegi meeldis. Kuid ma keeldusin ostmast. Tegemist oli nike kaubamärgiga ja selle eest küsiti 23 euri. Ilus, pisike kott. Tõenäoliselt ei lähe seda kotti kaua vaja, kuna huvi kaob. Kuid mõttetult palju maksta ei tasu ära. Laste puhul on see, et täna meeldib ja homme on unustatud. Eks me vaata mõni teine päev edasi.

 Peale poes käigu oli Gregoril kavas kõrval külla minna. Suurem osa nende klassist elab kõrval külas. Kahe küla vahe on 5 km. Osad kõrvalt külast käivad vahel meie külas. Gregor pole enne seal käinud. Või peaks ütlema, et minu teada pole käinud. Ma ju ei tea kus ta rattaga käib. Aasta ema tiitel kuulub raudselt mulle. Seega teel koju viisin Gregori küla peale. 

Koju jõudes kirusin ja vandusin nagu iga poe päev. Jälle pean mina kõik asjad üksi tuppa vedama. Mu perel on ikka hea elu. Kõik asjad tuppa veetud, praht kokku pakitud, õhtusöök valmis tehtud. Marlen helistas ja küsis, kas ta võib kauemaks jääda. Kuna me ei viitsi lihtsalt oodata keeldusin. Leppisime kokku, et tuleb rongiga koju. Siis ei pea meie teda ootama ja saab kauem olla. Gregoriga leppisime aja kokku juba varem, tema tingima ei hakanud. Selline ongi minu tavaline reede. Nüüd tuleb nädalavahetus ja saab vähe rahulikumalt võtta.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.