Jama majas.

 Vot nüüd on küll jama majas. Õigem oleks isegi öelda tõeline pask (vabandust väljenduse pärast). 

Igatahes eile õhtul tuli Marlen pesemast ja ütles, et vannist ei lähe vesi alla. Seda on enne ka olnud, ikka juhtub. Hakkasin, siis hommikul probleemiga tegelema. Kõigepealt kontrollisin ja veendusin, et vesi ei lähe alla. Pikapeale jookseb ära. Mul on ummistuse jaoks mingi vahend ja seda ma äravoolu valasin. Ootasin ja proovisin uuesti, mitte midagi ei muutunud.
Millagi nägin facebookis videot ummistuse likvideerimiseks, otsustasin proovida. Võtsin nipuka ja lõikasin mõlemale poole sälgud sisse. Toppisin selle äravoolu ja hakkasin "aardeid" otsima. Videos tuli hulgim juukseid, minul mitte midagi. 
Kuna sellest polnud kasu tuli uus plaan. Alati aitavad hädast välja sooda ja äädikas. Panin need kaks äravoolu, lapp peale ja jäin ootama. Null tulemus.
Kummimusi meil ei ole nii, et sellega hetkel proovida ei saa. Küla poes seda vaevalt, et müügil on. Seega peab Peeter poodi minema. Võib olla on tal üldse parem plaan.
Miks ma ei võta haisulukku lahti? Iga torumees teab, et nii saab kõige kiiremini ummistusest lahti. Jah, ma tean seda ja oskan ka teha. Vannitoa kraanikausi oma puhastan vastavalt vajadusele. Vanniga on see probleeme, et seda ei saa teha. Miks? Põhjus lihtne, vanni ees on plaadid ja need ei käi ära. Keegi tarkur on nii teinud. Nojah, ega mõistus ja millegi muu pikkus ei ole enda teha. Seega peaks me vanni esised plaadid ära võtma, et saaks kanalisatsioonile ligi. 
Kas ja kust kohast me torumehe leiaks, ma ei tea. Kuid probleem vajab kiiret lahendamist.
Peeter tuli lõunaks koju ja ma viisaka inimese kombel küsisin, kuidas tal läks. Enne, kui oma toru teema ettevõtsin. Peeter vaatas ja veendus, et vesi ei lähe alla ja hakkas mõtlema, mida teha. Tal on kaamera, millega ta vaatab kohtadesse, kuhu ei näe. Tal on seda vahel tööl vaja. Kuid see kaamera on tööl ja enne õhtut kasutada ei saa. Lisaks mõtles ta, et peab mingi trossi võtma, et saab toru läbi lükata. Enne koju tulekut pidi Peeter poodi minema ja kummimusi ostma. Ta arvas küll, et saadab Marleni seda ostma. Ma polnud selles kindel kas Marlen õige asja ostab ja leidsin, et minuga parem koos. 
Õhtul tuli Peeter koju koos kummimusi ja ummistuse eemaldamise vahendiga. Pidi mingi hüpper- supper tugev aine olema. Proovisime kõigepealt kummimusiga. Mõned löögid, käis plumps ja vesi läks kiirelt alla. Jeeeeeeeee. Profilaktika mõttes mõned korrad veel ja oligi probleem lahendatud. Hakkas kohe kergem, ei peagi vannituba laiali lammutama.  . 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.