Uued piirangud!

 Sellest nädala uued piirangud. Meil on lubatud taaskord liikuda terves Kataloonias. Lõpuks ometi. Enam ei pea jälgima, et üle piiri ei lähe. Samuti ei pea erinevaid pabereid täitma Kataloonias liikumiseks.

Hoopis uued tuuled hakkavad puhuma 9 maist. Kuni 9 maini on ülejäänud riik meie jaoks suletud. Kehtib eriolukord. Kuid peale antud maagilist kuupäeva saame terves riigis liigelda ilma probleemideta. Peale seda otsustab iga piirkond ise piirangute üle. Midagi head sealt ei tule.
Miks selline kiirustamine? Vähemalt mulle tundub, et tegemist on kiirustamisega ja sellele on loogiline seletus olemas. Nimelt turismihooaeg on algamas ja peagi saabuvad hooaja töötajad. Hispaania majandus ei elaks üle seda, kui ka see suvi on suurem osa kohti kinni. Turismihooaeg algab siin üldiselt lihavõttepühadega. See aasta olid antud hetkel suurem osa kohti suletud. Mulle tundub, et liiga kiire avamine viib meid peagi uue katastroofini. Nii turistid, kui hooajatöölised toovad uuesti viirust sisse. Ja see tähendab, et peagi on oodata uusi ja karme piiranguid. Eelmisel aastal sai piirangud läbi juuni lõpus ja peale seda mõned nädalad hiljem läks Lleida lukku. Tookord öeldi, et hooajatöölised tõid viiruse. Kas see aasta loodetakse, et lähe vastupidi? Mina seda ei usu.
Ainus positiivne külg on see, et me saame vähemalt mõnda aega liikuda. Mitte, et me plaaniks suuri reise ette võtta. Võib olla lähme käime korra Andorras. Viimati käisime me üle riigipiiri eelmise aasta märtsi alguses. Me pole nii pikalt veel enne riigis viibinud. Muidu käime mingi aja tagant Andorras poes. Näiteks ostame kõik shampoonid, dushigeelid, kreemid jne sealt, kuna seal on palju odavama. Lisaks saab seal odavamalt tankida. Vaheldus ka, kuskil "välismaal" käia.
Ma ootan hoopis seda päeva, millal lõpetatakse maski kandmise kohustus. Ausalt öeldes mulle tundub, et sellest maskist ei ole suurt kasu. Kui maskist oleks kasu, siis kas oleks neid uusi nakatunuid? Kahtlen. Hea küll talvel oli päris hea, kui mask oli ees, nägu ei külmetanud. Sellest eest eelmisest suvest mäletan, et see oli jube. Hingata ei olnud lihtsalt võimalik. Kui vilus on ca 40 kraadi ja sa pead päikese käes maskiga olema, siis see ei ole normaalne. Seega, kui kõik võimalikud piirangud võetakse maha, siis võiks mask ka kaduda.  
Vahepeal liikus ringi nali. Mis vahe on hispaanlasel ja sakslasel? Vastus on: sakslane saab Mallorcale puhkama, hispaanlane mitte.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.