Uued normid!

 Kuna peale pühi on hakkanud nakkatumisnäitajad tõusma võeti vastu uued piirangu. Tegelikult eelmised kehtisid, kuni 09.04.2021, uued hakkavad samast päevast kehtima. Mida head meile, siis kehtestati? Uuesti tuli piirkonna (valla) liikumiskeeld. Nii, et mõned kilomeetrid eemal asuvasse Lleidasse me minna ei tohi. Ma ei tea, kas nad panevad jälle politsei välja. Eelmine suvi näiteks olid politseinikud väljas. kontrolliti ja teise piirkonda ei saanud. Uued uudised ütlesid, et ca 350-400 politseitöötajat tuleb kontrollima . Kuhu ja palju kontrollpunkte tuleb ei öelda. Tundub, et politseil ei ole jälle aega tava tööga tegeleda.

Mind huvitas, mis saab laupäevasest korvapllimängust, kuna see toimub teises piirkonnas. Minu arust oleks loogiline see ära jätta. Eestlase ja hispaanlase loogika on paraku totaalselt erinevad. Eile õhtul saatis klubi teate, et nemad võtsid vastu uue otsuse. Nad otsustavad koguaeg midagi ja kohati ei jõua nende saadetud infot lugeda. Nimelt võivad seekord alla 16 aastased jätkata mängudega, mis on eelnevalt kokkulepitud. Tore, seega saame me laupäeval minna piirkonda, mis oli alles suletud suure nakkatumisnäitajate arvu tõttu. Aga see ei ole veel kõik. Selleks, et me tohiksime oma piirkonnast välja minna peame me täitma ametlikud paberid oma piirkonnast lahkumiseks. See ei ole midagi keerulist, ma olen seda korduvalt teinud. Milleks peab antud ajal neid mänge pidama, miks ei võiks mõelda laste tervise peale? Lisaks on mõlemal meeskonnal lubatud 15 pealtvaatajat, kes peavad ettenähtud vahesid hoidma. Lisaks sisenemisel kraaditakse, käsi peab desifitseerima ja loomulikult mask. Mask peab olema kirurgiline. Positiivne on see, et platsil olles ei pea mängijad maski kandma. Kuid pingil istudes peab olema. Riietusruumid on suletud st kodus paned riidesse ja pärast tuled samade riietega tagasi. Ei mingit pesu. Jalanõud tuleb teised kaasa võtta, need millega mängid tohib alles kohapeal jalga panna. Mängijatel on lubatud juua, kuid pudelil peab nimi peal olema. Pealtvaatajad ei tohi juua. Vaatame kuidas laupäeval läheb.

Peeter leidis, et pole hullu neist piirangutest. Puhkus ja pühad said läbi ja nüüd võime kodus olla ja puhata. Tegelikult oli ammu selge, et peale pühi läheb jamaks. Piirangud oleks pidanud olema pühade ajal. Ma oleks eeldanud, et jõulude ja aastavahetusega midagi õpiti. Peale seda tuli kolmas laine. Eks me elame nüüd neljanda laine üle. Seejärel tuleb jaanipäev, kui tõenäoliselt piirangud kaotatakse ja peale seda tuleb uus laine. Kohe on kätte jõudmas hooaeg ja seetähendab, et hooajatöötajad hakkavad tulema. Eelmine aasta nende saabumisega tõusis nakkatunute arv. Kas keegi võiks öelda, kaua see jama veel kestab? 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.