Korvpall

 Me ei ole kunagi sundinud lapsi trennides käima ja neil on alati olnud võimalus valida, millises trennis nad soovivad käia.

Seega ei olnud me üllatunud, kui Gregor tuli 2019 sügisel ja teatas, et tema tahab korvpalli minna. Tema sõber käib seal ja uue hooaja alguses on esimesed tunnid tasuta, et lapsed saaks ettekujutuse kas nad tahavad seal käia. Nii Gregor ühel õhtul trenni läks. Trenni kohapealt on positiivne see, et see toimub meie külas. Ei pea vähemalt kuhugi viima ja tooma. Gregor käis esimesed korrad ära ja otsustas, et talle meeldib. Seejärel saadeti mulle nimekiri paberitest, mis on vaja ära täita. Lisaks oli vaja arsti juures kontrollis käia. Kõike seda oli klubi jaoks vaja. Jah tegemist ei ole lihtsalt trenniga, vaid Kataloonia korvpalli klubiga. Kataloonia on jaotatud neljaks: Girona, Barcelona, Tarragona ja Lleida, meie kuulume Lleida alla.

Gregor oli esimest nädalat trennis ära käinud, kui saime teada, et iganädal on mängud. Mina arvasin, et teda veel mängudele kaasa ei võeta. Eksisin. Meeskonnas on iga mängija oluline ja seega on tähtis, et kõik kohal oleks. Osad meeskonna liikmed on kauem käinud ja mängivad paremini. Kuid vahetuste jaoks on ka mängijaid vaja. Pärast seda hakkas iga nädal üks edasi-tagasi sõitmine. Üks nädal on mäng kodus, järgmine küla peal. Kõige huvitavam asja juures on see, et kodused mängud toimuvad alati õhtul (tavaliselt on mängud pühapäeval, vahel laupäeval). See eest välismängud on eranditult hommikul vara. Meeskond peab 45 minutit enne mängu kohal olema. Lisaks tuleb arvestada sellega, et kohale on vaja ka sõita ja vahel kulub selleks ca tund. Täiesti ajuvaba. Ühel pühapäeval oli mäng 9.30, kohal pidime olema 8.45 ja enne seda oli ca tund sõitu. Mängu lõpuks tundus, et lapsed ärkasid üles.

Seejärel tuli viirus ja trennid koos mängudega oli tühistatud. Sügisel trennid hakkasid, aga mänge ei lubatud. Nüüd on kaks kohtumist olnud ja me pole neil käinud. Esimene kord tundis Gregor ennast halvasti, köhis ja teine kord ei saanud käe pärast minna. See nädal ootab meid mäng laupäeva hommikul. Kohal peame olema 10.15, sõita ca 30 minutit. Seega pole hullu. Lugesin päeval uudiseid ja seal öeldi, et võidakse kehtestada uus liikumispiirang. Võib juhtuda, et me ei saa see nädal kuhugi. Nagu nii on terve hooaeg aia taha läinud. Mina ei oleks üldse mänge tegema hakanud. Lapsed oleks võinud lihtsalt harjutada. Kuid klubi leidis, et peab mängima. Kuidas muidu see viirus saab erinevate külade ja linnade vahel levida.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.